dünya coğrafyası

öncelikle linkin park: https://rb.gy/tox8kr

ilk başta can sıkıntısından açıp baktığım bir oyundu. aslında oyun denemez sadece; bilgi yarışması/oyun arası bir şey, neyse. ayda yılda bir oynuyordum duruma göre. sonra zamanla bırakamaz hale geldim. öyle bir puan kazanma, seviye atlama ve başarı sıralaması mekaniği kurulmuş ki, görsel olarak hiçbir çekiciliği olmadığı halde sizi kendine bağlıyor. oynadıkça çeşitli segmentlerdeki başarımlarınız açılıyor, zorluk derecelerinde yükseliyorsunuz ve o kısma ait sorularda daha yüksek puanlar kazanmaya başlıyorsunuz. ayrıca verdiği görevler ve meydan okuma modu da ekstra puanlar kazanmanızı sağlıyor.

gelelim eğitim kısmına. soruları cevaplamayı bitirdikten sonra karşınıza eğitim kısmı çıkıyor. isterseniz yanlış cevapladığınız soruları tekrar çözerek ek puan kazanıyorsunuz. hem böylece tekrar yapıp, bilgiyi pekiştirerek öğrenmeye de başlıyorsunuz. basit görünen sorular kilitleri açtıkça, seviye atladıkça zorlaşmaya başlıyor ama ne kadar çok soru cevaplarsanız o kadar da öğrenmiş oluyorsunuz bir yandan.

ülkeler coğrafyası üzerine bir oyun, hem fiziki hem de beşeri coğrafya bilgisi istiyor. yine aynı şekilde iyi bir hafızaya sahip olmak da önemli puan kazanımında.
74. seviyedeyim, kasmadan oynayarak günlük ortalama 1.500 civarı puan toplayabiliyorum şimdilik ama millet uçmuş vaziyette.

oyunun bedavadan reklamını yapmış oldum fakat benim de bunları yazma amacım daha fazla oyuncunun katılıp ülke puanımızı yükseltmesini istemem. ayrıca oynayarak puan kazanmanın yanında mobil oyunların olmazsa olmazı reklam izleyerek puan, joker vs. kazanma olayı burada da var.