bugün

alkollü yolcu taşımam diyen otobüs şöförü

ilgili görüntüleri 3-4 sefer izledim. öncelikle şoför koltuğunda oturan beyin gelişimini henüz tamamlayamamış primat arkadaşın yüzünde neden maske yok? daha sonra aynı primat kabinden çıkarken utanmasa oradaki erkek yolcuya da şiddet uygulayacak ki kısmen uyguluyor (diğer görüntüleri izleyince bu yolcunun da kadınla birlikte otobüse binmeye çalıştığını öğreniyoruz.)...belediye otobüsü ya da özel halk otobüsü fark etmez, kurallar bellidir...katlanır bisiklet ile içeriye girebilir kaldı ki saat zaten geç, otobüs de boş, aynı şeyi sabah kalabalığında yapmaya kalksa o bisikletle binmesine ben de laf sokardım ama gecenin bilmem kaçında üstelik katlanır bisiklet ile bu sorunun yaşanmasının sebebi ne olabilir acaba ?
görüntülerde tartışmanın ilk dakikaları yok (ilk dakikaları da buldum altta koydum izleyin), kadın yolcu kamerayı çıkarttıktan sonrasını görüyoruz. peki ikinci soru şoförün ibb'ye ait otobüsten ödemesini yapmış, kamu malına zarar vermeyen, diğer yolcuları rahatsız etmeyen yolcuyu indirme ya da atma hakkı var mıdır ? bence yoktur. Kolluk kuvvetlerinden talep eder, kolluk kuvvetleri gereğini yapar. tıpkı geçen gün akbilinde kontör biten öğrenci lavuk gibi terbiyesizleri otobüsten atamadığı için sinirinden yerinde duramayan zavallı şoför gibi.
peki otobüs şoförünün kadına olan hitapları ? "maymunluk yapıyorsun", "pis sarhoş", "alkolik taşımıyorum ben", "bu binişin inişi de var"...? bunlar nedir ? kimsin abicim sen? kimi tehdit ediyorsun ?

Tekrar yazıyorum, kamu malına zarar vermediği, diğer yolcuları rahatsız etmediği sürece ücretini ödeyen herkesi sike sike taşımak zorundasın...yolcu seçme hakkın yok senin...canın yolcu seçmek mi istiyor, o zaman taksi şoförlüğü yap ya da vip özel hizmet sun...belediye personeliysen, kamu hizmetinde çalışıyorsan sike sike taşıyacaksın...

Bundan seneler evvel bindiğim bir otobüste benden bir sonraki durakta bir meczup bindi, buram buram şarap ve sidik kokuyordu ama kartını bastı parasını ödedi ve otobüse bindi, camları açtık içeriyi havalandırdık...hiç kimse o adamı otobüsten indirmeye çalışmadı. evet kokudan herkes rahatsız oldu ama adam kimseye zarar vermedi, kamu malına da zarar vermedi...şoför de diğer yolcular da sike sike o adamla birlikte yolculuk yapmak durumundaydı.

çok rahatsız olan taksi kullansın...toplu taşıma araçları kamu mallarıdır hiç kimsenin özel zevkleri için tahsis edilemez.