bugün

sezgin tanrıkulu nun kürdistan bayrağı paylaşımı

şimdi daha önce burada defalarca rezil rüsva ettiğimiz yazarlar yine gelmiş utanmadan, biz ne yapıyoruz demeden başlamış ağlamaya.

türkiye cumhuriyetinin ıkbyni tanıması akp döneminde oldu diye tepki veren cahiller var. akp döneminde kurulmuş bir yönetimin bence de chp döneminde tanınması gerekirdi mantıklı. kaldı ki ıkby türkiye ile o dönemlerde iyi geçinmeye çalışan bir ülke.

siz şimdi bilmiyorsunuz ama ırak türkiyenin en fazla ürün ihraç ettiği ilk 8de olan bir ülke. türkiye ıraktan para kazanıyor ve karşılıklı bir çıkar ilişkisi yaratıyor. eğer türkiye ırağın neredeyse en verimli ve en fazla petrolleri peşkeş çekilen ıkby ile iyi anlaşmasa idi o zaman da bu koyunlar "ahpnin dış politihası çoh kötü yeenim" diyeceklerdi.

türkiye ıkbyden faydalanıyordu, pkkya karşı bazen destek dahi alıyordu. akpnin ıkby kurulmasına yardım ettiği bir gerçek, fakat bu sezgin tanrıkulu denen hainin yaptığını savunmanızı haklıya çıkarmaz.

hata hata ile örtülemez. siz ağlasanız da, zırlasanız da terörist kadına rahmet dileyen canan, hakkaride özerklik vereceğiz diyen, ypg terör örgütü değildir diyen genel başkan sizin partinizde, ve siz bu insanları siktir çekmek yerine "e ah parti de şunu yaptı bühüüüü" demeyi tercih ediyorsanız sizin de bu ülkenin hainlerinden biri olduğunuzu artık kabul etmeniz gerekiyor.