bugün

hazreti muhammed

Bir yazar aşağıdaki açıklamayı yapmış, benim yazacaklarımın hemen hemen aynısı madem bu yazar paylaşmış bana da yazdıklarını tekrar hatırlatmak düşer diye paylaşıyorum.
''yaşamını kuran ile şekillendirmiş ve yaratıcının kitabını yaşamıyla desteklemiş resullerimizden biri. buna bu bakış açısıyla bakarsa bir insan, dini yaşamak için başka kitaba ihtiyaç duymaz. peygamberin tüm tavrı kitapta var. yaşam karşısında takınması gereken tavır ona kitapla iletilmiş. peygamberle senin uyman gereken kurallar arasında bir fark yok. Tek kanun koyucu var ve bu kurallar bütün peygamberleri de kapsayarak tüm insanlara yönelik.''
Maalesef din, bir şekilde hala tahrif edilerek yanlış yaşanılıyor, insanlar diyorlar ki: geçmişte böyle yanlış yaşayanlar vardı, hayır günümüzü de gözden geçirin. Bir hayvanı kutsal varlık olarak ilan edenler, bir insanı ilah olarak görenler, kendisine müslüman diyip türbelerden medet isteyenler, canlıların her türlü haklarını çiğnemeyi normalleştirenler, kendi adını diğerlerinden üstün göstermeyi kabul ettirmeye çalışanlar vs. Bir bakın bu peygamberinde uyduğu kitaba, yukarıda verilen örneklerden hangisini yapmış veya iletmiş.