bugün

hz muhammed in kuranı yazma nedeni

Önce kendinizi eleştirmekle başlayın ki hiç kimse hatasız değildir ve adil olmak istiyorsanız iyice araştırın, o size şuna bak buna diyenler araştırma yapmanız gerektiğini hatırlatmak istiyor olabilirler.
Ben tüm deistlere soruyorum, deist yaratıcıyı ve yarattığı adaleti kabul eden fakat vahyi kabul etmeyen kişidir. Böylelikle adaleti yaratan hiç adaletsiz olur mu? Yarattığını bilgilendirmeden imtihan eder mi? Tabi ki hayır öyleyse bilgi verir işte bu da vahiydir.
Ateistlere de şunu sormak lazım eğer yaratıcı yoksa, evrendeki bu düzen nasıl dengeli bir şekilde devam ediyor tesadüfen denilir mi buna? Düzenli devam eden tesadüf olur mu? Hangi bilimsel açıklama tesadüftür?
Kuran bilime dair bazı detaysız bilgiler verir fakat bilim makalesi filan değildir çünkü veriliş amaçı bilimden çok inanç ve ahlak eğitimi,hatırlatmasıdır.bilimsel tek satır bulamazsınız diyenlere kanıtı gösteriyoruz fakat kabul etmiyorlar böyle bir zihniyete ne yapabilirsiniz?
Dünya tepsi gibi düzdür ayeti kuranda yok tepsi kelimesini özellikle göstermeniz gerekir fikrinizin arkasındaysanız, güneşin dünya etrafında döndüğünü uyduran bir kesim var ancak ilgili ayetlerde yani (yasin 36.- 40.) Güneşin kendi yörüngesindeki hareketinden bahsedilir bu yörünge bilimin bize bildirdiği kadarıyla samanyolu galaksisi içindeki hareketidir.(ki samanyolu galaksisi evrende vega yıldızına doğru hareket ediyor) Dünya etrafında ibaresi yoktur.
Ateist kesim sadece kendi kuruntularını iyice araştırmadan kurana iftira olarak atıyor sizde bunlara uymak istiyorsanız sizin kararınız ancak iyi araştırandan olmanızi tavsiye ederim.