bugün

kadın cinayetlerinin artış sebebi

kadının değerli olduğu kendi kültürünü terkederek kadının değersiz olduğu arap kültürünü benimsemek başlıca sebeplerden biri. yanlış olan şeyler mahalle baskısı ile artık kültürel değerlere dönüşmüş durumda. amansız bir dincilik yarışı hakim toplumun belirli bir kesiminde. dinle imanla alakası olmayan insanlar birbirlerine dindarlık taslıyor, birbirleriyle dindarlık konusunda görünürde yarışıyor; amaç elbette ceplerin parayla dolması ile ilgili, din sadece paravan görevi görüyor.

toplum ahlakına yapılan sistematik saldırı da başlıca sebeplerin bir diğeri. siyasi kaygılarla dizayn edilmeye çalışılan toplum öylesine bozuldu ki herkes birbirine şüpheyle bakmaya başladı. ahlaki her alanda büyük bir çöküntü yaşıyoruz maalesef. ahlak deyince insanımızın aklına yatak geliyor, çıplaklık vs geliyor. bunlara tüm gücüyle karşı duran veya durmaya çalışan kişiler; yalandan, dedikodudan, haksız kazançtan, başkasının kuyusunu kazmaktan, iftira atmaktan vs imtina etmiyor.

bu toplum benliğini tekrar bulmadığı sürece, kültürünü yanlışlardan arındırmadığı sürece bu ve benzeri sorunlarla mahvolmaya mahkum.

kadınlar da hiçbir şey yapmadan işlerin iyiye gitmesini beklerlerse daha çok beklerler. ülkemizde maalesef herhangi bir güçlü kadın hareketi yok, mevcut kadın hakları herhangi bir mücadeleyle veya savaşımla kazanılmış değil, tepeden inme haklarla ancak bu kadar olur. ülke nüfusunun yarısı kadınlardan oluşmakta ve fakat halkı temsil eden meclisin 10 da biri dahi kadınlardan oluşmamakta. bu meclisten de kadın haklarına dair bir hayır beklemek gerçekçi olmaz. toplumun her alanında aktif bir şekilde var olmak için mücadele ve işbirliği içerisinde olması lazım ülkemiz kadınlarının.