bugün

çanakkale şehitleri kemalist değil müslümandı

Her bir halttan çok anlar ayağına yatan sözlük kafatasçısının yine saçmalasına vesile olan yobaz sıçmığıdır.

Sıçmığı bırakan yobaz köylü aklınca kurnazlık yaptığını sanıyor: (bkz: yobaz ve zeka)

Kafatasçıya gelince...

Önce Çanakkale Deniz harbinin mucize eseri kazanıldığını söylüyor ki kuyruklu yalan! itilaf devletlerinin deniz harbini kazanma şansı hiç yoktu. itilaf Donanması ancak boğazın girişindeki mayınları temizleyebilmişti önceki günlerde. Boğazın ortasında daha dokuz mayın hattı daha vardı. Nusret'in yaptığı, elde kalan mayınları o hatların önündeki karanlık limanı bölgesine döşemesi oldu. Müttefik gemileri daha asıl mayın hatlarımıza gelemeden Nusret'in mayınlarına tosladı. Çoğu seyyar olan bataryalarımızın dar alanda topa tuttuğu donanmanın mayınları temizleme imkanı yoktu. Boğaz girişindekileri sabit bataryalarımızı tahrip ettikleri ve seyyarların menzili yetmediği için temizleyebilmişlerdi.

Esat paşaya gelince.. Atamız ikinci çıkarmanın arıburnuna yapılacağını üç kere yazılı olarak bildirmişti. Konu görüşüldüğünde Yarbay fahrettin bey yamaçları dikliğine işaret ederek, "oradan çeteler bile geçemez" demişti. Atamız ısrar edince Esat paşa "merak etmeyin, oradan gelemezler" demişti. Sonra ne olduğu malum..

Düşman çıkarma yapınca üç kolordu büyüklüğündeki kuvvetin atamızın komutasına verilmesi nedendir sanıyorsunuz? Neden Esat paşa'ya verilmedi bu görev? Neden daha yeni albay yapılmış birine verildi?

Ayrıca ilk çıkarma konusunda da haklıydı. Sanders hep saros'a çıkarma yapılacağını sanmıştı ve bu sebeple birlikleri yanlış konumlandırmıştı. Onun yüzünden savaşı kaybetmemize ramak kaldı. Atamız Emir beklemeden zamanında müdahale etmeseydi, zaten kaybetmiştik.

Ayrıca cahil olduğun için yarbay, albay anlamazsın o işlerden. Bu konularda konuşabilmek için önce Enver'in Balkan savaşından sonra yaptığı paşa tasfiyesi ve rütbe indirme işlerini bileceksin a cahil kafatasçı!