bugün

iskilipli atıf hoca

birilerinin zoruna gitse de, o çok sevdikleri, her tarafı çürük, sakat bir sistemi ortadan kaldırmış zorunlu diktatör bir yönetim tarafından, daha ilkel, hiçbir atılım yapamayacak olan, "allah korur siz bi bok yapmayın ibadet edin" mentalitesinde, saçma sapan hayallerle ve batıl inanışlarla yaşayan, bugün de gördüğümüz gibi, üretimi, ekonomiyi, ve en önemlisi bilimi -her şeyi allaha havale ettiklerinden kelli- reddeden, hatta ve hatta düşünmeyi bile "yanlış" bulan kokuşmuş bir diktatörlüğün(hem de en kanlı, en pislik, en iki yüzlülerinden diktatörlüklerin, öyle ki adam öldürerek cenneti alabileceklerine inanan, acilen toplumdan soyutlanması gereken antisosyal sakat kafaların yönettiği ve tasvip ettiği...) gelmesini önlemek amacıyla -amma velakin, dediğimiz gibi, hak vermediğimiz bir şekilde, ama niyet önemli tabii**- yanlış bir karara kurban gitmiş bir hoca.

ama bir de şunu merak ediyorum, acaba "bunlar" gelseydi(malum başları biraz daha az ezilseydi), böyle mazlum edebiyatı yaparlar mıydı yine, demokrat demokrat takılırlar mıydı? şimdiki gibi "biz herkeşlere deer veriyoz, yaradandan ötürü" derler miydi? valla çok pis merak ediyorum. ama sorunun cevabı da önceden belli tabii... merak etmeye gerek de yok aslında.

edit: hayır bir insanın örnek teşkil etmesi açısından idam edilmesini tasvip etmiyorum, sadece insanları pis, mikroplu bir bataklığa çekmek için koz olarak kullanılmasına isyan ediyorum, hala anlamayan varsa yazayım dedim.