bugün

erkeklerin kızlara sormak istediği sorular

yazar cizer34 nickli yazarın sorularına cevap vermek istiyorum.

1.) Bu ülkede güzel veya çirkin, çalışan çalışmayan, evli bekar farketmeksizin kesinlikle Kadın olarak yaşamak çok daha zor. Askere kabul edilen en aptal erkek bile asgari şartlarda bir aile, hayat kurabilir kendine. Boşanmış, yahut nişan atmış bir kadından daha fazla itibar görür.

2.) Tc.de kadın erkek eşit olmadığı gibi erkekler kendi aralarında, kadınlar kendi aralarında bile eşit değil. itibarlı bir Babanız, eşiniz, sevgiliniz varsa (dikkat ettiyseniz belirleyici olan yine bir erkek) bazı kapıların önünde çok beklemezsiniz.

3.) Ve 4.) Kadına şiddet ve kadın cinayetleri yahut kadın özgürlükleri konusuna gelince, belki çok klişe ama eğitim elbette. Fakat ben farklı olarak bu konuda kadının eğitiminin öncelikli olduğuna inanıyorum.

Kadının eğitimi ile erkeğin eğitimi toplumsal anlamda kesinlikle eşit değil. Çevrenizdeki eğitimli eğitimsiz evliliklere bakın. Bu ikisi elbette farklı fakat hiçbiri eğitimli eğitimsiz anne farkı kadar bariz değil. Bir ailede Erkek eğitimli de olsa kadın eğitimsizse bu eğitim o ailenin çocuklarına aktarılamıyor maalesef. Çünkü bir erkeğin çocuğa aktarabileceklerinin süresi psikolojik gelişim süreci dikkate alındığında çok geç üstelik de sınırlı. Erkek atom da parçalasa evde eşine saygısı yoksa aynı saygısızlığı oğlu da devam ettirebiliyor kendi evliliğinde. Daha acısı kız çocuk ise normalleştirebiliyor bu durumu. Fakat eğitimli bir anne tüm bu süreci toptan değiştirebiliyor. kız ya da erkek çocuk farketmeksizin çok daha fazla yol kat edebiliyor. Burada eğitim derken, üniversite diplomasını kriter belirlemiyorum. Ki; bazılarına o dahi yeterli gelemeyebiliyor. Bir kadının aklını kullanmaktan hiçbir zamanda ve koşulda vazgeçmediği kalıcı bilişsel bir seviyeyi kast ediyorum.

Özgürlük başkalarından çok sizin kendinize biçtiğiniz haklardır. Pozitif haklarını bilmeyenlerin, negatif haklarının hududu yoktur ne yazık ki.

Edit: 5.) Kedi.