bugün

kapitalizmin çöküşü

Çökmedi. Çöktü diyen ne kadar beyinsiz varsa ekonominin e sinden anlamıyordur.

Biz sizin gibi boş tipleri 2008 krizinde de gördük. Her krizde aynı hayali görüyorlar. Kapitalizm çöküyor, sosyalizm dünyaya hakim oluyor. He aynen * 2008 krizinde fed 'in bastığı 4 trilyon dolara rağmen niye enflasyon olmadi ? Çünkü kapitalizm babalar gibi işlediği, cin gibi ülkelerin hayvan gibi üretim yapıp ihracat yaptığı için. Yanı çin gibi ülkeler rekabet oluşturduğu için. Buna kapitalizm deniyor işte sığır sürüleri.

Efit: herkes piyasa başarısız oldu diyor. Hayır. Piyasa sınanmadı bile. Çünkü devletler hemen müdahale etti. Yüksek fiyatlar talebin fazlalasip arzın az olmasıyla ilgili. Yüksek fiyatı gören üretici daha çok kar elde etmek için daha çok üretim yapacak. Aynı zamanda başka üreticiler de rekabet oluşturacak ve piyasa dengelenecek. Oysa devletler panik olup piyasaya müdahale ediyor ve piyasadaki üreticiler geri çekiliyor ve arz düşüyor.

Edit ii: kriz anında kapitalistler devlet bizi kurtarsın demiyor. Kıçınızdan uydurmayın. Tam tersine devlet mudahele etmezse kriz daha hızlı atlatılır diyorlar.

Not: bilmeyen aptallar için fed özel bir kurumdur. Bizdeki gibi devlet kurumu değildir.