bugün

yaşanmış ilkokul kavgaları

Karşı sınıfla sürekli bir savaş halindeydik ilkokulun ilk senelerinde. Karşı sınıfın öğretmeni yaşlıca bir kadın. Sesi çok gür, öğrencileri çok korkuyor kendisinden, ama çok etkileyici bir hanım. Bütün velilerin hayali çocuğunu onun sınıfına vermek. Bizim öğretmenimiz miymiyligi ile ezikliği ile nam salmış biri.
Her teneffüs yapılan tükürük savaşlarından sonra yerler çok kaygan oluyormuş ve öğretmen hanım sürekli düşüyormuş. Kendi öğrencilerini dövüyor bizi ise suleyman hocamıza şikayet ediyor ama haliyle yapmayın çocuklar bizi pek caydırmıyor. Azarı yiyen karşı sınıfa ilk saldırıyı biz yaparak ağızlarına sıçıyoruz.

Günler böyle birbirini kovalıyor, okula ilim irfan öğrenmeye degil sınıf savaşı yapmaya gider hale geliyorum.

Herkes uzaktan uzağa tükürük ile savaşıyor sınıfların ortasında birbirine tekme tokat daliyor sınıfına kaçıyor, kapıda duranlara vurkac yapıyor vs. Biz de erkegiz ya hani üç beş kişi, sınıfın kızlarına o zaman bile hava atasımız var. Gaza gelip bazen karşı sınıfın içine kadar girip karşımıza çıkana vura vura ilerliyoruz. Tüm sınıfı dövüp çıkıyoruz jsjsj.

Böyle anlardan biri yine, bütün gün sınıf arkadaşım şükrüden karşı sınıftaki tek kolu olmayan çocuğun benim gelmedigim gün Batuhanı nasıl dovdugunu çok güçlü olduğunu dinlemişim. Lan ben ona vuramıyorum bile kaç aydır canı acır diye ne güçlüsü?

Ama yok adam ikna etti beni, kafaya koydum elamanı bir yoklicam. Teneffüs oluyor çocuk kapıda gidiyorum yanına kafaya bir tokat. Boynunu sıkmak üzere elimi uzatırken tek eli ile omzumdan tuttuğu gibi yere çaldı beni Picin evladı ağzıma burnuma vurmaya başladı bazen sağlam kolu yetersiz oluyor olmayan kolunun yeniyle de vuruyor.

Nasıl kaçtığımı bilemedim sinifa. Bu da böyle bir animdir.