bugün

mobile legends

shanghai moonton technology adlı şirketin geliştirip piyasaya sürdüğü, genel olarak 5'er kişilik takımların karşılaşması esasına dayalı olsa da, "hayatta kalma" gibi modlarıyla farklı seçenekler de sunan (bkz: moba) oyunu.

oyun fena değil, ama insan profili ne yazık ki çok fena. yaş ortalaması korkunç anladığım kadarıyla. az buçuk belirli bir yaşın insanları da hâlâ yaşının adamı olamadığı için ergenden farksız davranıyorlar. saçma sapan arzularını dindirmeye yönelik arayışlar içinde olanlardan tutun da, takıma 2. büyücüyü alıyoruz diye anamıza, bize sövenlere kadar her tip mevcut. hele kadınlarla nasıl konuşulacağını hiç bilmiyorlar. bir kısmı dandik bir kostüm için kendisini pazarlamaya tenezzül ediyor, bir başkası kendi isteğiyle takibe alıp karşılık göremeyince takipten çıkıyor vesaire... gerçekten tuhaf tiplerle dolu ortam.

5 büyücülü takımla rahat oyun aldığımız bile oluyorken "2 büyücü ne?" diye tatava yapanların ağzına kürekle vurma isteği geliyor insanın içinden. erkek arkadaşım da ben de büyücü oynuyoruz genellikle. bu tiplere rağmen çok oyun kazandık. ağladıklarıyla kaldılar her seferinde. herkes düzgün oynar, işini yaparsa hiçbir karakter sıkıntı yaratmaz bu oyunda. esas problem, oyunun başında kuleleri koruyacağına kendini kasma derdine düşüp ormana dalanlardan kaynaklanıyor her zaman. onlar yüzünden çok oyun verdik, ama adam kendisine bakmıyor. 0 kill ile oynadığı oyunda dönüp, 10 küsur puanla mvp olan kişiye "büyücü almasaydın" diyebiliyor mesela.

bırakın herkes iyi oynadığı karakteri alsın! sizin keyfiniz için hiç beceremediği nişancıyı, tankı alsa, bu sefer de kötü oynuyor diye sövüyorsunuz. rahat bırakın insanları!

bir ricam daha var bu oyunu oynayan arkadaşlardan; lütfen şu ortamda olur olmaz her şeye küfretmeyin! bunun altı üstü bir oyun olduğunu, yenilme ihtimalinin yenme ihtimaliyle eşit olduğunu ve oyundaki insanların sizler gibi gözü dönmüş bir hırsla oynamaya değil, sadece eğlenmek amacıyla oynamaya geldiğini unutmadan oynayın!

hiçbir şey için, hele hele bir oyun için kalp kırmaya değmez.