bugün

allahın sadece erkekleri muhattap alması

Öncelikle islamı yaşamak için aşık olmak gerekir. Tıpkı bir erkeğin kadına ya da bir kadının erkeğe aşık olduğu gibi.. insan aşık olduğunu beyniyle anlamaz,anlayamaz. Onun yanına yaklaştığında veya onu düşündüğünde artan kalp çarpıntılarından yani kalbinden hisseder, kalbinde yaşar. Hiç insan şey der mi, ya ben aşık oldum da bu insan fazla kilolu? Demez değil mi. Çünkü beyin geçerli değildir aşkta.
Öncelikle insan bunu kavramalı.
Daha sonra çok sevdiğim bir söz var:
"neyi arıyorsan o'sundur sen" diye.
Aşk mı arıyorsun, aşksın sen.
Hata mı arıyorsun, hata sen de.

Kömür ve elmas diyeyim o zaman.
Kömür ve elmas, ikisi de karbon atomlarından oluşur sadece atomların dizilişleri farklı. ikisinin de yapı malzemesi aynı Ama kömür yakılır çok da değerli değildir. Elmas öyle mi? Işıl ışıl parıldar ve çok da değerlidir.
Tıpkı insanlar gibi. ikisi de aynı şeyden yapılmasına rağmen birisi olduğunca kötü, diğeri bembeyaz ve saf. Ama elmas ve kömür yüksek basınçlarda birbirine dönüşebilir. insanlar da öyle. iyiyken tek bir hareketle kötü. Kötüyken tek bir hareketle iyi olabilir insan.

Bazı şeylerin cevabını düşünerek bulamazsınız. Neden Türkiye'de doğdum, neden bu ailede doğdum, neden erkek veya kız olarak doğdum? Neden Allah kadınlardan peygamber göndermedi? Neden? Neden? Neden?
Bu sorular böyle uzar gider.

Kur'an da beşiklik bir çocuğun hz Yusuf'a şahitlik ettiği de yazıyor. Çok mu mantıklı bir çocuğun konuşması? Hayatım boyunca hiç konuşan bir bebek görmedim ben ama inanıyorum o kitaba. Kalbimi verdim çünkü. O ol derse olmayacak bir şey yok çünkü.