bugün

ulan öküz anadolulu

ittihad ve terakki cuntasının "harekat" çapulcuları tarafından zikredilmiş zırva.

fransız mürebbiyeleri tarafından itinayla yetiştirilen, suyu verilen, güneş görecek yerde tutulan, üzülünce "dadı, dadı" diye ağlayan moronların evropa karşısındaki aşağılık kompleksi tekerrür ettikçe, başlıktaki zırva daha da bir anlam kazanır.

bir ülkenin yıkılması 200 sene sürer mi? evet sürer, sürdü! Kendi adamlarının ifadesiyle, "siz içerden biz dışardan uğraşıyoruz hâlâ yıkamadık".
Böyle bir zihniyet yıllardır uğraştığı şeyi gerçekleştirince, kendi ideolojisini oluşturacak ve gölgelerini o ülkede bırakacaktır. Tıpkı ırak'ta olduğu gibi...

600 sene varlığını devam ettirmiş imparatorluğu, "silah gücüyle ve kılıç zoruyla ele geçirildiği iddia edilen dini bir sıfat" ile açıklamaya kalkan zavallılara da söylüyoruz: hadi o zaman sen de kur kılıç zoruyla bir sistem ki o da 600 sene var olabilsin...

Bir insan düşünün ki eline silahı almış üstünüze geliyor... tabii ki kendinizi savunuyor ve ateş ediyorsunuz ertesi gün manşetsiniz: istibdat giderek artıyor.

Oysa sen niye kendini savunuyorsun ki!? öl daha iyi! ben gelip seni öldürürsem bunu adı demokrasi, hürriyet olur, sen kendini savunursan bunun adı "zorbalık-istibdat vs." olur.

yerseniz...

osmanlı'nın tebaası olmak amerikan uşaklarının eşeği olmaktan iyidir. bir bayrak bir marş... sonra hürriyet. yok efendim saltanat varmış da babadan oğula geçermiş, seçimle mi gelmişmiş?
sen şimdi seçimle gelince saltanat ortadan kalktı di mi?

4s kuralı, stockholm sendromu evropalı-amerikalı mukallitleri için geçerli. gelirler çuval geçirirler, çıkıp da "n'oluyo" diyemezsiniz. He sonra film çeker intikam alırsınız. işte o kadar!