bugün

akbank ın 1500 personelini işten çıkarması

pazartesi günü borsaya bildirilecek olay(mış) efendim.

saat 15.00'da "insan kaynakları" denen yapıda kimse kalmıyor, saat 18.00 sırasında yani mesai bitimine biraz kala insanlar teker teker aranıp "sizinle çalışamayacağız" tadında, biraz daha süslü lâflarla elbette, insanların işlerine son veriliyor. ahan da kaynak:

http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=559134

bu arada kaynak da sansürlenmiş. benzer bir başlık ekşi'de de var. neyse, işin daha ilginç kısmı ise bu haberin ciddi bir personel çıkarımı olmasına rağmen pek yer edememesi haber kaynaklarında. ee, reklam musluğu gürül gürül akıyor, sonra bu tipler çıkıp "habercilik ilkeleri" martavalları döşenmez mi, ben asıl buna ifrit oluyorum.

ee, kapitalizmi sorgulamadan savunan insan içinse taksitle aldığı birçok şeyin parasını ödemek için güvendiği o maaşın böyle basitçe zort diye kesilmesi sistemin çarklarının ne kadar gayriinsani olduğunu, daha doğrusu kâr marjlarını her yıl yükseltirken konjonktürel olarak "kriz" deneilen ama aslında devamlı olan insanlık krizini kâra dönüştüren insan suretindeki tiranların nasıl insanlığın kendisi haline geldiğini görmesi maalesef bu anlara tesadüf ediyor.

insanın insana zulmü bu.