bugün

aşı karşıtlığı

Maalesef ülkemizde de dalga dalga yayılmakta olan karşıtlıktır.
işin kötüsü eradike edilen birçok hastalık suriyelilerle beraber yeniden baş göstermeye başladı. Aşı karşıtlığı bu hızla büyürse kızamıktan ölen çocuk tablosuna çok da yabancı olmayacağız.
Ve fakat ben asla ailesine acımayacağım bu çocukların, sadece gerizekalı, komplo teorisi sevdalı bir aileye sahip olduğu için çocuğa acıyacağım ve üzüleceğim.
Hatta ailesinin acısına sevineceğim. Çünkü instagram gibi mecralarda yazdıkları zır cahil yorumları görünce insanın farkındalık oluşturmaya bile hevesi kalmıyor.
Aşılar çıkmadan önce böyle hastalıklar yoktu, aşılar içinde zihnimizi kontrol eden maddeler mevcut vs. Vs.
Zihnimizi kontrol etmeleriyle ilgili paranoyakça düşünceye aşıyla katılmaları zaten efsane olay. Kontrol edilmeye çalışılıyoruz evet ama aşıdan önce çok fazla yöntem var bunun için. En başta sosyal medya araçları.
Ama hayır kanımıza madde zerk ediyorlar!
Bunlar bir de florun da zihin kontrolde kullanıldığını iddia ederler, dişlerini misvakla fırçalarlar falan.
Bak bunlar bizde fetöcü kafası, amerika'da ise hippi kafasıdır muhtemelen. Zaten merika gibi dünya kötüsü bir sağlık sistemine sahip ülkede böyle salak bir düşüncenin filizlenmesine çok da şaşırmamak gerek. Adamlarda gerçekten fakirsen ölüme terk edilebileceğin bir sağlık politikası uygulanıyor. Sağlıkta kapitalizm gevşetilmeli. Ondan sonra aşı parasını vermek istemeyen biri çıkıp "e ben yaptırmadım, sorun çıkmadı." deyip sonra da kendince haklı sebepler üretip bunu da bir güzel yayarsa işte böyle şeyler olur.
Falan filan.