bugün

fight club

1990 sonrası dünyada abd hakimiyeti ve tarihin sonu tezinin en güçlü olduğu dönemde, amerikanın ortanca nesinin ki bu dönem 1991-2008 arasıdır travmalarını inceleyen, alt kültür denen fakat hiç de alt kültür olmayan film.

tarihin ortanca çocukları benzetmesinin bir başka amacı da sanayi toplumundan dijital topluma geçişin ara nesli olunacağının acısını betimlemesi açısından önemlidir. küreselci dijital toplum planı metropolis denen çok eski bir filmle başlar. son 30 yıldaki iki önemli filmi dark night ve fight club'dır.

fight club dijital topluma geçişteki en önemli mihenk taşı olan 9/11 olaylarını da önceden haber verir. finansallaşmanın getirdiği orta sınıf yıkımının kinetik değil psikolojik analizi yapılan filmde, iki önemli bileşen vardır 9/11 ile finansal kölelik sisteminin birleştiren: şok doktrini ile özgürlüklerden gönüllü taviz verilmesi ve medya kontrolüyle hafızalarda yeni geçmişler yaratılarak geçmişin kontrolünün sağlanması. çünkü geçmişi kontrol edemeyen, şimdiye kontrol edemez.ı

Üçüncü milenyumda küreselci doktrinin propaganda silahının nasıl kullanacağını bu filmde gösterdi. Zamanım olursa sahne sahne nasıl savaş hattının belirlendiğini anlatacağım.