bugün

mustafa filmi hakkinda add nin dusuncesi

yaran bir forward mail olarak gelmiş rapor. iki parça olarak veriyorum.

'MUSTAFA' FiLMi;
MUSTAFA KEMAL'i VE ONUN YOLUNDA YÜRÜTÜLEN 'ULUSAL KURTULUŞ MÜCADELESi'Ni BiTiRMEYE YÖNELiK BiR PSiKOLOJiK OPERASYONDUR.

Aylardır kamuoyunda ardına büyük bir basın ve hatta Kemalizmin kalesi olan kurumların da desteği alınarak tanıtımı yapılan 'Mustafa ' filmi nihayet gösterime girdi. Film hakkında yorumlara geçmeden önce içinde bulunulan durum hakkında bazı saptamalar yapmakta yarar vardır.

FiLMiN YAPILDIĞI GÜNÜMÜZDE NASIL BiR TÜRKiYE' DEYiZ

iktidarda; Batı'nın bütün isteklerini yerine getiren Atatürkçülük ile sorunlu işbirlikçi bir AKP iktidarı var ve bu iktidar tüm medya kuruluşlarını ( Filmi yaptıranlar dahil) denetimine almış durumdadır.

Mustafa Kemal'in 'Tam Bağımsızlık' anlayışını dile getiren yayınlar yapan, AB ve ABD' ye karşı olan yazar ve yayınevleri Kitap basma, kitaplarını dağıttırma gibi her türlü engellemelerle karşı karşıya bırakılmaktadır. ( Örneğin Prof Alpaslan Işıklı F.Gülen, S.Nursi ve Laik Sempatizanları isimli kitabını bastıracak yer. Kaynak Yayınları ise M.Kemal'in hazırlattığı ve 1941 de kaldırılan Tarih kitabını dağıttıracak şirket bulamamaktadır.)

Kemalistler; Ergenekon vb. örgüt suçlamaları ile hapislerde çürürken, Atatürk'e ve Türklüğe hakaret eden Orhan Pamuk ve Elif Şafak gibi yazarlar Köşkün baş konuğu olmakta, ödüllendirilmekte, Devlete karşı ayaklanma başlatan DTP'lilerin kılına dahi dokunulmamaktadır.

Türkiye'nin önüne sunulan AB yolunun Baş aktörleri 'Kemalizm'den kurtulun öyle gelin' demekte, Devletin, TSK dahil tüm kurumları da bu dayatmalara karşı AB sevdalarından vaz geçmemektedirler.

iŞTE; ' Mustafa' filmi bu koşullar altındaki bir Türkiye'de çekilmiş ve işbirlikçi medya ve Sermaye çevrelerinin de büyük bir destek ve tezahüratı altında tanıtılmıştır. aklımızın ermediği de bu durumdur.


AYNI ORTAMLARDA ÇEKiLEN DiĞER FiLM VE KiTAPLARDA NELER YAPILDI

Bu güne kadar, Atatürkçü olmakla öğünen kitlelerin ilgisini çeken yapıtlarda neler yapıldı.

1. Tolga ÖRNEK tarafından yapılan ' ve öğrencilerin otobüslerle akın akın taşındığı ' Gelibolu' belgeseli; Çanakkale Zaferini antiemperyalist bir savaş olmaktan çıkarıp, bir talihsizlik sonucu karşı karşıya gelmiş birkaç ulusun askerlerinin yardımlaştığı, birbirinin yarasını sardığı, dostluk ve kardeşliklerin sergilendiği bir savaş olarak zihinlere kazımaya çalıştı. Çanakkale destanı adeta 'Anzak Destanı' haline getirildi. (Üstelik günümüzde dahi ABD' nin kıçına takılıp IRAK'a gelen ANZAK'lar sargulanmadı)

2 ipek Çalışlar tarafından yazılan ' Latife Hanım ' kitabında Mustafa Kemal nerede ise
Kulampara pozisyonuna sokulmaya çalışılmıştır.Bu gün Atatürkçü olduğunu söyleyen bir çok kişi verilen mesajları anlamamazlıktan gelerek bu kitabı beğeni ile okumaktadır.



3. Can Dündar'ın daha önce yaptığı ' Sarı Zeybek' filmi Mustafa Kemal severleri salya sümük ağlatmış. Atatürk'ün son günlerindeki hasta, yorgun, çaresiz, zavallı hali ön plana çıkarılarak Ulu Önder olarak nitelenen kişinin bu haliyle kitlelere gösterilmesinden şüphesiz ki bazı çevreler büyük yararlar ummuştur.



PEKi CAN DÜNDAR NASIL BiR KiŞiLiK?

Can Dündar'ın M Ali BiRAND'ın çırağı olduğunu ve ondan feyz aldığını bilmeyenimiz yoktur. Babası bir MiT mensubudur. kendisinin hangi fikirde olduğu bu güne kadar anlaşılamamıştır. Atatürkçü olduğunu ima etmektedir ancak; kendisi Soros destekli vakıf ve derneklerin eğitim çalışmalarında vs. görülebilmektedir.Sitesi candundar.com da Atatürk' karşı yazar ve sanatçıları( Baskın Oran, Oral Çalışlar, Yılmaz ERDOĞAN vs.) övücü yazıları bolca mevcuttur.TV' de Ermeni sorunlarının tartışıldığı açık oturumları yönetirken, Ermeni tezlerini savunanları kollaması ve taraflı davranması izleyenleri şaşırtmaktadır.Bazen devrimci, bazen AB yanlısı, bazen ülkeye düşman tüm unsurları kucaklayan özgürlükçü, bir bakıyorsunuz Ecevit'çi yani meçhul yani tehlikeli bir kişilik.
Tatlı diliyle kadınlar başta olmak üzere Yaşar Paşa'yı bile etkilemiş ki arşivleri açıvermişler bu meçhul adama düşünmeden.

ZiRA; Mustafa Kemal'in bu güne kadar incelenmeyen özel yönlerini inceleyecekmiş. Ne güzel değil mi?


ÖZEL YAŞANTISINA GiRiLEN HERKES YIPRATILIR.

Şu kulaklarımıza küpe olsun. Her kimin özeline giriliyor ve o kişinin toplumla kucaklaştığı, tarihe damgasını vurduğu yanları bırakılıp özeli ile ilgileniliyorsa o kişi gözden düşürülmek ve fikirleri saptırılmak isteniyordur. Bundan şüpheniz olmasın. Gözlerinizi kapatıp düşünün eğer sizin özelinize inilse neler bulunur. ister misiniz toplumla paylaşmak? Hele hele toplumun saygı duyduğu biri iseniz hiç istemezsiniz böyle bir paylaşmayı.
Peki 'ULU ÖNDER' sıfatını almış bir dünya liderinin özeline inilmesini için ister misiniz ? iYi DÜŞÜNÜN