bugün

mahmut tuncer

kendisi uykusuz dergisinde de bahsi geçtiği gibi gösteri dünyasının erenlerinden biridir. her sözüyle bu ünvana layık olduğunu ve çok yönlü bir entellektüel olduğunu bizlere göstermiştir. buyrun bakalım birazını siz sevgili sözlük ahalisiyle paylaşıyım, biraz da yorumlayım, okumayanlar okusun, neşelensin, hayatları bayram yerine dönsün.

-''b çok önemli bir harftir. b olmasa bülent'e ülent, bursa'ya ursa derdik''. (bu cümlede tespit insanı olduğunu gösteriyor)

-''saçı olanın kafası beyazlar''. (burada ise olaylara başka yönden bakmak gerekliliğini ifade ediyor, tekdüzeliği yıkıyor)

-''onun adı bir balık, onun adı balıkta yüzen bir şey, onun adı yunus bülbül geliyor''. (bu cümlede hayvanlar alemiyle insan dünyası arasındaki ince çizgiye parmak basıyor kanaatimce)

-''sanatçının erkeği dişisi olmaz. sanatçı erkektir. ekmeğini çıkarıyor aslan aslan. aslanın dişisi olur mu? olmaz. aslan erkektir''. (bu açıklamasıyla önce yılların tartışması olan 'sanatçı nedir?' sorusuna cevap veriyor, ikinci kısımda ise hayvanlar alemi hakkındaki derin bilgisini yüzümüze bir tokat gibi çarpıyor ve bizlere saf olmayın demek istiyor)

-''adam çok milimetrik konuşuyor. zannedersin konuşma mühendisidir''. (burada ise karşıdaki insan nasıl yüceltilir onun örneğini veriyor bizlere, insan ilişkilerinde mihenk taşı olabilecek değerde bir örnek)

-''su dökülmesi güzel şeydir. inşallah herkesin suyu dökülür, giden geri gelirmiş o yüzden...'' (bu sözlerinde halkın içinden biri olduğunu gidenin ardından su dökmek eylemine yine farklı bir bakış açısı getirerek bizlere gösteriyor. insan ilişkilerinde samimi olmanın önemini ifade ediyor)

-''sen kendi şahsi annenin yanında mı kalıyorsun?'' (burda ise zannederim ki her gördüğü yaşlı teyzeye biraz samimi olunca 'anne' diyen adamlardan biriyle karşı karşıya olabileceğini düşünerek bir taraftan karmaşıklığı halletmeye çalışıyor diğer taraftansa net bilgiye ulaşmanın önemini gösteriyor)