özgüveni olmayan erkek

ne kolay atıp tutuyorsunuz millete.

özgüveni olmayan erkek maldır, "kaybetmeye mahkumdur, eziktir vs.

yaşadığınız ülke ahlakçıların bol keseden salladığı, tabuların toprağa çakılmış, içinde kırk tane ayrı kültür çorba olmuş, dinlerin lafta hüküm sürdüğü, afrika ülkelerinde olmayan kıtlıkların olduğu bir yer.

askerlik yapmayana kız verilmez, küpe takan ılıktır, sünnet olmayan erkekliğe adım atmamıştır, ekmeğini kolunun altına koyamayan adam değildir, vs. siktiriboktan görüşlerin hala zirvede ve inanıldığı bir yer burası.

kamışa su yürüyor mu, manitan var mı, kaç tane kızı bilmem ne gibi sorulara maruz kalınan bir yer burası.

karşıtı olduğun görüş senden güçlüyse linç edildiğin, kafanın ezildiği bir yer. kazayla kar topuyla birinin camını kırsanız öldürülebileceğiniz bir yer arkadaş burası. kazayla birine dokunsanız "hayırdır birader" denilerek tehtid edildiğiniz bir ülke burası. arkasına bakıp da "arkamda kaç tane beni destekleyen adam var" deyip kavgaya gidenlerin olduğu bir ülke burası. medeniyetten uzak olan yerde neyin özgüveninden bahsediyorsunuz.

güçlünün yanında olan insanda her türlü özgüven oluyor tabi, karşıt görüşlü olsanıza. sıkar biraz değil mi delikanlı.

bir kadına insan gibi açılırken bile kırk kere düşünmüyor musunuz "başıma dert alır mıyım, tacizci damgası yer miyim, yanlış anlar mı beni, abisi babası varsa sokağın ortasında beni kurşunlar mı" gibi sorular geçmiyor mu aklınızdan. tacizci damgası yiyip masum suçsuz yere öldürülen gençler var bu ülkede. yaşandı bunlar bu ülkede koçlar, hala da yaşanıyor.

https://www.haberler.com/...-perisan-10699711-haberi/

https://www.sozcu.com.tr/...ynarken-olduruldu-746875/