bugün

youtube

Müthiş şekilde vakit çalan mecra. inanılmaz. "new tv" etiketini fazlasıyla karşılıyor. Dipsiz bir kuyu ve yörüngedeki uydu çöplüğünden hallice. Bu kadar izlenme, görüntülenme oranının yükselişte olduğu bir uygulamada kullanıcı başına günlük en az 1 saat online kullanım düşer.

Bilirsiniz tv bağımlılığını her ne kadar eskisi kadar yer edinmese de yaşantımızda, yemek yerken bir yandan göz ucuyla bakmaktan tut hatta eve misafir geldiğinde dahi tv açılırdı, insanlar sohbet ederken alt fon görüntü ve sesini oluştururdu hiçbir mantığa sığdıramazdım bunu da.

Neyse işin romantik faydacılık tarafında değilim. içerikler berbat, trend videolar aptalca, yüzde 90 vakit öldürücü videolar ile dolu, jenerasyonlarımız mahvoluyor vb. Uzar gider.

Son zamanlarda da bir video sitesinden çok sosyal medya formatına dönüşüm halinde. Gerçi bizler yediğimiz yemekten, yastık kılıfımızın desenine kadar internetin en ücra köşelerinde kendimizi teşhir etmişken bu dönüşüm bir yenilik sayılmaz. Asıl olay; her bireyin kendini değerli hissettiği/hissettirmeye eğilimli olduğu bir megalomanlık distopyasında, günlük hayatını kendisinden km"lerce ötedeki her insan merak ediyormuşcasına sergileyişi, bunun üzerinden de tatmin olma beklentisi ve bunun bulaşıcı bir hastalık gibi yayılmasıdır. icra edilen işin, sanatın, bilgi aktarımının gerçi çoğunlukla gündelik aktivitelerin yer edindiği yahut önceden edit edilmiş senaryoların filme alındığı bu görsellik show"unda vasat ile gerekli olanın/faydalı olanın birbirine karıştığı bir gerçektir.

Nasıl bir döngü ki protestliği, karşıtlığı, muhalifliği bile içerisine kabul edip bir bakır alaşım gibi eritip daha da gücüne güç katarak ilerleyebiliyor.

Bu sistemler de artık potansiyelinin farkında. Bu sistemler ki din" olmaya imparatorluk olmaya bir ideoloji olmaya çokta uzak değiller.(işlevsel anlamda)