bugün

hollanda

Ortalığı bok götüren, yaşanmaz ülke.

Sayın Hollandalı yetkililer devlet büyükleri birtakım siyasiler. Ben almanya’da Yaşayan ve turistik amaçlı ülkenizi ziyarete gelmiş sikiş sokuş amacı olmayan ve uyuşturucu kullanmayan yegane amacı kanal etrafındaki şekilli şüküllü binaların fotoğrafını çekip hısım akrabaya göstermek olan bir Türküm.

Ben Amsterdam’da park yeri ararken binnenstraat üzerinde pembe saçlı bir dayı iki arabanın arasına çömmüş sıçıyordu. Sayın rutte siz o görkemli Sarayınızdan çıkıp halkın arasına karıştınız mı bilmiyorum ama her yer insan boku. Bir turist olarak Hollanda’ya ayak basar basmaz alenen sıçan bir pembe saçlı dayıyla göz göze geldik. Neden sonra dayı gözlerini kaçırdı. Ben ne gördüm o an. imkan olsa o görüntüyü hafızamdan sildirmek için 1000 € verirdim.

Trafik Işıklarını da kimse umursamıyor. Almanya’da biri yanlışlıkla kırmızı ışık yanarken yoldaki şilti 10 cm geçmiş olsa hemen ikaz sinyallerini yakıp 10 cm geri gider. Herkes herkese yol verir sürücüler ve yayalar çok saygılıdır. Ancak sizde öyle değil. Kerkstraat üzerinde tavuk kostümü giymiş iki homoseksüel aniden yola atlayıp kaputumun üstünde öpüştüler. Ben olayı 6 yaşında oğlumun baba tavuklar arabamıza düştü demesiyle algılayabildim. Bir heteroseksüel olarak insanların cinsel yönelimlerine saygılı olmakla beraber trafiği tehlikeye düşürmemeliler.

Hem peyniriniz bi boka benzemiyor. Damağı rahatsız eden krematik bir yağ tadı var ve şekerli gibi.

Son olarak motorlu polisleriniz kendilerine üç beden büyük gelen sarı montlarıyla Almanya’da haftada bir sokağa bırakılan sarı çöp poşeti gibi görünüyor.

Bunları düzeltin. OlmaZ böyle.