bugün

hülagü han

Tarihin en büyük devlet adamlarından biridir. Dedesi ile birlikte "devlet işinden anlamazlar" diye adlandırılması
ise Arap cehaletinden öte değildir. ilhanlılar öncesinde Arapların islam dünyasındaki ırkçılığıyla Farslar ve Türkler inim inim inlerken ilhanlılar Türk ve Farsları islam dünyasında öne çıkartarak homojen bir yapı sağlamıştır.

Cengiz Kaan'ın ise inkılapçılığından, Devrimciliğinden bahsetmeye gerek yok. Tarihteki ilk kağıt para kullanımlarından, posta sistemine, oradan Kubilay kaan'ın koskoca Çin de dahil tarihin gördüğün en büyük sınırları hakkaniyetle yönetmesine Çin yönetiminde müslüman türklere yer vermesine gelişmiş bir Türk kaanlığı sistemi ortadadır. Nitekim Cengiz'in kurduğu devlet bugün var olan bütün türk devletlerinin, daha düne kadar hindistan'ın, Kırım'ın, iran'ın yönetiminin yüzlerce yıl türklerde kalmasını sağlamıştır.

Cengiz kaan, Hülagü, Kubilay Kaan ve en nihayetinde Timur olmasa bugün belki de şuanki manada bahsedebileceğimiz Türklük bile olmayacaktı. Türklük yoksa islamiyet de yoktur. islam'ı yok oluştan kurtaran Türklerdir. Tabi ki Türklerden nefret edenler. islam deyince akıllarında kız çocuklarına tecavüz, Arap kültürü gelenler Türk görüntüsü altında Bütün Türk kaanlarına barbar, bilmem ne diye küfürler edeceklerdir.

Bu arada ondan sonra gelen hiçbir Türk lideri ona karşı değildir. Tam tersi osmanlılar iktidarlarının meşruluğunu kanıtlamak için dedelerini hülagü olarak görmektedir ki doğruluğu ne kadar bilinmese de bu bile onun Türk tarihinde önemini gösterir. Tabi ki 21.yyda kendilerini Gürcü bir siyasetçiye köle edenler, Komunizm gibi türk düşmanı ideolojilere tapınanlar onlara karşı duracaktır.