bugün

yakışıklı olmak

erkegin güzel görünmesi durumudur. Her zaman işe yarar. iş hayatında; üstleriniz kadınsa en angarya işler çirkin olanınıza verilirken; yakısıklı olan daha kallavi işlere koşturulur. hatta o çalışmasa da olur bile diyenine rastlayabilirsiniz.

Sosyal hayatta; kızların önce davranması için geçerli bir nedendir yakısıklılık. bir nevi, güzel kızlara yazmak için yeterlilik durumudur. ortama girersin ve bakışlar üzerinde olur. hele hele agız da laf yapan cisten hafif piç karakterli isen hatunun en kallavisini götürürsün. ama hiçbir zaman ortamın en güzel kızını kapamazsın. çünkü en güzel kızlar için mutlak bir çirkin kontenjanı vardır. işte "allah sana çirkin şansı versin" denilen durum aslında budur.

ama yakısıklılıgın bir güzel ötesi yanı vardır ki o da ilk intibadır. iyi bir kıyafetle taçlandırılmış yakışıklılık; iş görüşmesi olsun, aşk görüşmesi olsun mutlak artı puan getiren etkenlerdendir. çuvalladıgınız noktada ortamı yumusatma adına espri yapma hakkı kazandırır. hele hele insan kaynakları departmanı silme kadın dolu şirketlerde paylaşılamayan eleman bile olabilirsiniz. bunu asla unutmayın ki; her insan düzgün görünümlü kişilerle calışmak ister. söylenmez ama istenen budur! erkeklerde ise bunun standardı yakışıklılıktır.