bugün

uludağ sözlüğe özgü problemler

- oldukça başarısız trollük denemeleri -

hani troll yazınca insanın aklına ofansif mizah yapan ; aslında o kadar da kötü ya da mal değildir sadece insanın damarına basmak istiyordur diyebileceğimiz ama esasında yazma kabiliyeti yüksek ironi yapan insan gelmeli değil mi ? hani bakıyorsun adam yazmış, olmayacak bir şeyi bulmuş oradan komik argümanlarla yardırıyor falan. ekşide birkaç örnek vereyim tek sözlüklü internet devrinden peder zickler mesela. tanıyan bilir nasıl bir troll olarak başladığını. zıt bir örnek de son nesil kısa yazanlardan owencan. şimdi bizim sözlüğe geliyorsun ki burası da kendine münasır bir komünite - hani kıyaslarken asla birine iyi diğerine kötü olarak yazdığım anlaşılmasın - bir bakıyorsun başlık entryden uzun. adam trollük yapacağım tepki çekeceğim derken mala bağlamış gerzek gerzek yazıyor. hiçbir sikim yok entryde. kabiliyet yok, espri yok, ironi yok, özen hiç yok 5 kelime ile adam mallığını trollük adı altında ilan ediyor. birisi de olm bu yaptığın mallık diyince alınıyor lan. adam alınıyor. nerede trollük ? nerede tepki siklemez duruş ? hay senin amk ben .

bir de insanların sevdiği veya kutsal gördüğü değerlere söven andavallar var. adam trollük kavramını böyle götünden anlamış, hani 1-2 yapsa neyse devamlı yapıyor. lan ufku dar mal milletin saygı duyduğu değere neden sallıyorsun ? hadi salladın bari ironi yap bişi yap . e yukarda yazdık o da yok. ilgi toplamak tepki çekmek adına bu kadar da maymun olunmaz ki kardeşim. hadi yaptın ilgini çektin popüler de oldun. ee sonra ? sonrası özel mesajdan harun abi avına çıkmak mı ? istek ve arzunuz bu mu ? muradınız bu mu ? bu mu olm vizyonunuz ? konuşun amına koduklarımsadf.

troll dediğin adam bir defa ilgiye aç değil doymuş adamdır, birikim sahibi adamdır. böyle olunca gerçekten tepkiye karşı siklemez olarak kalabilir. bizdeki trollere bakıyorsun sövüp kovulup tekrar gelen, mala bağlayıp uçup tekrar gelen , şutlandıkça geri gelen ilgiye aç tuhaf tipler. birşeyler yazabilse hatırlacak ama çoğu mal adam şeklinde akılda kalıyor. yazık lan.

bu arada trollük bence yazma ve gözlem kabiliyeti yüksek olan adama da yakışan bir durum. o nedenle entryde bahsi geçen troller aslında troll olamamış ezikler. yoksa gerçek manada trollük candır, futbol - siyaset - yarak - kürek muhabbeti ile kafa siken başlıklar arasında vaha gibidir. gerçek trollerin kıymetini bilmeniz dileği ile.