bugün

alevilerin yaptığı yemek yenmez diyen öğretmen

Kutsal öğretmenlik kurumunu yerlerde sürükleyen amiptir. Öğretmen dediğin ufku açar, çocuklara düşünmeyi öğretir, farklı açıdan baktırır.
Onu geçtim zaten artık üniversite sınavında öğretmenlik, fizik, matematik vs. Okumanın hiçbir değeri yok. Adam üniversite sınavını bile başaramamış, fakat böyleleri bu ülkede öğretmen oluyor ve biz bu tiplerden öğrencilerin ufkuna ışık tutmalarını bekliyoruz.

Karşılaştığım yeni nesil öğretmenlerin önemli bir bölümü vasıfsız insanlar, okudukları kitap kitap değil, düşünce tarzları yorum ve çağdaşlıktan çok ezbere dayalı.

24 yaşımda üniversiteye tekrar hazırlanıyorum, dersanede trigonometride cos(180+x) ve cos(270-x)’in nerelerden geldiğinin ve eşitliklerinin neden o değerler olduğunun ispatını yaptım, mat2 hocası geçinen tip ayakta alkışladı resmen, ben bunu yarım yamalak eski okulumda mühendislik okurken öğrendiğim matematikle yapabiliyorsam bu işin okulunu okumuş adamın da yapması, yapabilmesi zorunluluktur.

Yarın öbür gün çocuklarımızı daha üniversite sınavında ilk 15-20 bine giremeyen insanlara mı emanet edeceğiz, gerçekten geleceğimizi bunlar mı yetiştirecek?