bugün

gaziosmanpaşa

hakkında inanılmaz derecede önyargılar oluşmuş istanbul ilçesi. yok gündüz vakti geçtim taciz ettiler, gece geçtim ellediler, yok istanbul'un en iğrenç yeri. yok bilmem ne? buranın daha nasıl bi yer olduğunu bilmeden yorum yapıyor insanlar.
gelişmemişliğinden dem vurup istanbul'dan nefret ettiren ilçe oluveriyor gaziosmanpaşa. ulan nasıl bir mantık bu? ne verdin ki ne istiyorsun? gaziosmanpaşa'nın merkezini saymazsan birçok bölgesi daha 15 yıl önce asfalt yol görmüş. yolları imarı daha yeni bitmiş birçok yerin. yeni yeni hizmetler gelmeye başlamış. 90'lara kadar belediyenin başında olan zihniyet hiçbir hizmet sunmamış halka. bölgeye gelen iett otobüslerine baksan nerede en kötüsü, en külüstürü, en dandiği burada. balık istifi gitmişler evlerine iş dönüşleri. yıllarca çöplerini insanlar kendi imkanlarıyla taşımışlar çöplüklere, içme suyunu tankerlerden tedarik etmişler zamanında. Eğitim desen "ne gerek var" gibi görülmüş, yatırım yapılmamış.

Yeni yeni gelişiyor, güzelleşiyor. Doğudan en çok göçü olan ilçe olma nedeniyle "tu kaka" oluveriyor Gaziosmanpaşa. Ulan doğudan gelen insan değil mi? Kaldı ki şu istanbul'da kaç kişi istanbul'un yüzyıllardan beri mukimidir ki. Nüfusun çoğunluğu bir şekilde bir yerlerden göçüp gelmiş istanbul'a.

Benim ailem iç anadolu'dan gelmiş. Karedenizden gelenler var, balkan göçmenleri var, doğudan gelen kürt kökenli vatandaşlar var. Bir mozaiği andırır bu ilçe.

Gazi olayları ile gelen kötü şöhreti kimseyi yanıltmasın istanbulun birçok ilçesinin sicili gaziosmanpaşaya göre daha kabarıktır.