bugün

uludağ sözlük svihs diyen yazarlar inisiyatifi

üyesi olmaktan gurur duyduğum inisiyatiftir.

akp'den ciddi ciddi bir hayır gördüğü için oy verenler ayrı... benim asıl derdim hiçbir hayrını görmediği, hatta akp kendisine zarar verdiği halde oy verenlerle...

bunların züğürt ağa filmindeki haraptar köylülerinden zerre farkı yoktur. akp'ye din gayretiyle oy veriyorlar, kafayı dinle bozmuşlar. daha da acısı, memleket yerin dibine batsa -ki batmaya başladı- asla ve kat'a değiştirmeyecekler tutumlarını.

bunlar odtü öğrencilerinin yardımıyla yaptıkları gecekondu mahalleleri için toplu dilekçe verip, mahallenin adını "kenan evren mahallesi" olarak değiştirtenlerdir.

bunlar akp'nin köylerinin dibine yapmaya kalktığı manisa şehir çöplüğü için, kendilerinden bir kuruş almadan hukuki yardımda bulunan, projeyi iptal ettiren tkp'ye bir oy bile vermeyen develi köylüleridir.

bunlar hemen hepsinin ya bir akrabası, ya bir ahbapları maden kuyularında can verdiği halde akp'ye oy yağdıran somalılardır.

bunlar atamızdan miras fındıklarını, çaylarını akp'nin heder ettiği giresunlu, rizeli nankörlerdir.

bunlar peşkeş çekilen şeker fabrikalarının bulunduğu illerin ahalisidir.

pekala biliyorum ki memleket afganistan'a dönse -ki bu gidişle sadece bir zaman meselesidir- tutumlarını değiştirmezler.

öyleyse (bkz: svihs)