bugün

socrates dergisi

sloganı düşünen spor dergisi olan ve severek okuduğum, ülkemizin spor kültürü adına önemli bir dergi. Ve aynı isimli Youtube kanalı.

dergi can yayınlarının desteğiyle basılıyor. bu da sayfa ve baskı kalitesine yansımış durumda. bu bağlamda şu yaşıma kadar okuduğum dergiler içerisinde en kalitelisi diyebilirim rahatlıkla. sayfa ve kapak tasarımı, görsel kullanımı, yazı tipi seçimi vs. kusursuz. bu göze hitap eden kısmı.

içerik olarak da kalitesini hissettiriyor. geniş, kaliteli yazar topluluğuna sahip. konuk yazarlarla da cabası. dolu dolu içerik var sayılarında. başta futbol ve basketbol olmak üzere birçok spor dalından güncel ve tarihi olayları, ikon sporcu hikayelerini okumak zevkli oluyor. yapılan röportajlar ve işlenen konular gayet hoş, ilgi çekici ve okunası.

gelelim youtube kanalına. yakın zamanda yayına başlayan kanal bir zamanların kaliteli spor basını sayılabilecek ntv sporun yokluğunda yaraya merhem hatta daha fazlası olmaya aday. tv ortamının iyice laçkalaşan ve kalite yoksunu spor/yorum programlarının yanında çölde vaha kalıyor. özellikle londra merkez ve favorim amerikan mutfak bölümlerinin takipçisiyim. dünya kupası ile birlikte turnuva özelinde güncel yayınlarla devam ediyorlar.

güzel bir ekip, güzel bir çaba ve kaliteli işler. gelir modelleri nasıl işliyor, döndürmeye yeterli oluyor mu bilmem ama umarım böyle devam ederler ve uzun süre izler, okuruz kendilerini. bu da destek entrysi şeysi olsun bir yerde.

ekleme : haziran 2018 dünya kupası sayısı arşivlik bir çalışma olmuş. üstelik internetten indirimli olarak 7,43tl ye aldım.