bugün

24 haziran cb seçiminin ilk turda bitecek olması

tabii güzel hayaler bunlar.
bilmiyorum ecevit dönemini yaşadınız mı?
yoksa kulaktan dolma bilgilerle mi 2002 sonrasını analiz edip, yaşınız 2010 dan sonrasını görmeye yetti bilmiyorum.
ancak şu an tayyip ve tayfasını bu döneme benzetiyorum.
o dönemde bel altı vuruşlarla rahmetli ecevit in yürüyememesinden tutun da, cümleleri unutmasına kadar birçok bu dönemin çomarı ve seçmenleri laf ederlerdi, doları bahane ederlerdi falan.

gece nin çok güzel bir şarkısı vardır ben öldüm diye orda geçen bir dize unutmayın ki hayatta her zaman karşınıza çıkacaktır.

"neden insan ayıpladığını yaşamadan ölmüyor"

evet şu an rte de ecevit kadar yorgun ve bitkin. eller titrek ve cümleler kifayetsiz. unutkan.

yabancı para birimleri tl karşısında değer kazanmaya devam ediyor ve biz fakirleşiyoruz. maymun gözünü açtı. halk aç. halk artık akp iktidarına güvenmiyor.
esnaf dükkan kapatıyor. belli bir zümre haricinde para kazanan bir kesim yok. dış borç almış başını gidiyor. ithalat çılgınlar gibi. üretim sıfır.

bu ülkede istatistikler pek işlemez. ordan 2-3 al oraya koy falan, burası ingiltere parlementosu değil.

kötü senaryo şu, eğer rte seçimleri tekrar kazanırsa bu ülkede iktidar yanlıları ve muhalif güçler gibi sınıflar ortaya çıkar. aç kurdu ayı bile boğamaz.

bıçak herkesin gırtlağında, rte istemiyor, akp istemiyor bu seçimleri.

halkın prompterı hiçbir zaman bozulmaz dostum, evine ekmek götüremediği zaman da o prompter ı kimin götüne sokacağını bilir.