bugün

allah ın hile yapması

Bu savın iddia sahibi fikriyat herhalde müslümanları salak yerine koyduğunu zannediyor. Demiyor ki; dinsizler eğer bir fırsatını bulsalar müslümanları bir kaşık suda boğarlar. Neden bu gerçeği gizliyor? Haşa hz peygamberi yüce allahın buyruklarını değiştirmekle itham ediyor ve utanmadan kendi aklınca iftira ediyor. O halde asıl tuzak kuran kafirlerin ta kendileri. Müslümanlar kafirlerin silahıyla kendilerini vurduklarında mı suçlanıyorlar? O tilki gibi kurnaz akıllılar bilmiyorlar mı ki allah onlardan bin kat daha akıllı. Küfrün kıyamete kadar iman üzere savaş açtığını bu uğurda maşa olarak yeri geldiğinde mezhepleri kullandığını yani islamı kendi içindeki dinamiklerle vurduğunu bilmiyor mu? Tabi ki biliyor. O halde derdi ne? Bu veveyla niye? Hz peygamberi ve dini islamı suçlayarak sözde yüce allahın yanında yer aldığını mı zannediyorsunuz bu düzenbaz fikriyatın? Heyhat..! Beyhude uğraşmadasınız beyhude..! Buna şeytan bile inanmaz. Ayetler sabit. Tarih ve yaşanan devir kimin kime nasıl ve ne şekilde komplo kurduğunu çok iyi biliyor. Bu fikirlerle siz ancak kendi tayfanızı kandırırsınız. Zira allah ve taraftarları bu zokayı yutmaz. "Allah tuzak sahiplerini kahru perişan eylesin" duası havada kalmaz.

--spoiler--

Konu ile ilgili bazı ayetler şöyledir:

"Onlar, ağızlarıyla Allah'ın nûrunu söndürmek isterler. Kâfirler istemese de Allah nurunu mutlaka tamamlayacaktır." (Tevbe, 9/32; Saf, 61/8).

"Hani kâfirler, bir zaman seni yakalamak, öldürmek ve yurdundan çıkarmak için bir tuzak kurmaya kalkmışlardı. Onlar tuzak kurar, Allah da tuzaklarını başlarına geçirir. Allah, hileyi hile ile cezalandıranların en hayırlısıdır." (Enfâl Sûresi, 8/30)

"Rabbinin fil sahiplerine ne yaptığını görmedin mi? Onların tuzaklarını boşa çıkarmadı mı? Üzerlerine bölük bölük kuşlar gönderdi.Onlara ateşte pişirilmiş taşlar attılar. Rabbin onları yenilmiş ekin çöplerine çevirdi." (Fil Sûresi, 105/1-5)

"Onlar hileye başvurdular, Allah da onların tuzağını boşa çıkardı. Allah hileleri boşa çıkaranların en hayırlısıdır."(Al-i imran, 3/54)

“Onlar tuzaklar kurdular, ama Allah nezdinde de onlara tuzak var; isterse onların tuzakları dağları yerinden oynatacak olsun.”(ibrahim, 14/46)

"Onlar, tuzaklar kuruyorlar. Ben de bir düzen kurmaktayım. Ey Muhammed! Sen o kâfirlere mühlet ver. Onlara az bir zaman tanı" (Tarık, 86/15-17).

"Onlar böyle bir tuzak kurdular, biz de kendileri farkında olmadan onların planlarını altüst ettik." (Neml, 27/50)

https://sorularlaislamiye...isaret-eden-ayetler-var-0

--spoiler--