bugün

kedilerin dünyaya olan katkısı

-ünlü hikayedir-

bir zamanlar 70´li yıllarda güney avustralya da deniz -okyanus- kıyıya yakın kesimlerde bariz bir biçimde "kokmaya" başlar. denizde yaşayan hayvanların dışkılarından kaynaklandığını anlarlar.

bunu araştıırırlar.

birkaç çeşit okyanus yosununun soyunun tükenmeye yüz tuttuğu için bunun böyle olduğunu anlarlar. sonra o yosunların soyunun neden böyle birdenbire tükenmekte olduğunu araştırırlar.

sonra anlarlar ki, iki yıl önce bir köpekbalığı kumsala yakın kıyıda bir kadına saldırmış, kadını parçalamış ve ölümüne sebep olmuştur. bölgenin yerel yönetiimleri de bir karar almış ve kıyıya yakın bölgelerdeki köpekbalıkları üzerinde bir sistematik bir "katliam" yapmıştır.

anlaşılır ki, köpekbalıkları o yosunları yiyerek beslenen balıkları yemeyi çok sevmektedirler.köpekbalıkları öldürülünce, bu balıkların sayısında büyük bir artış olmuş, o balıklar, beslenmek için o yosunları yemiş, bu da okyanusun temizlenme sistemine balta vurmuştur !!

okyanusu insan eliyle temizlemek mümkün değildir, bu yüzden o köpekbalıklarını katleden avustralyan yerel yönetimler, aynı köpekbalıklarını özel olarak yetiştirip okyanusa salmak zorunda kalırlar.

kıyılara da çelik teller gerip gözetim kuleleri dikerler. ve bir daha köpekbalıklarına karışmazlar.

tanım- kedinin ne işe yaradığını yokolduğunda anlarsın !!
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar