bugün

sahibinden araç yalanları

Doğruyu söylese ölecek namussuzların sıçtığı yalanlardır. 60 70 ilan inceledikten sonra artık jargonu az çok anlayabiliyorsun. Kabaca tahmin edebiliyorsun arabanın başına gelenleri.

Bel altı boyalı lafı var mesela. Amk hatasız kusursuz diye yazıyor ama bel altı boyalı diyor. Ne amaçla bel altını boyattın mesela? Tavan niye boyanmadı? Hayır tavan hariç boyama bel altı boyalı oluyormuş. Amınakoyim senin belin boynundan mı başlıyor. Bu nasıl mantık? Hayır bel altı boyalı yazıp hatasız kusursuz yazmaz mı?

He bi de muhayyer var. Kimisi muayyer yazıyor. Kimisi onu da yazamıyor. Parayı aldıktan sonra yüzüne bakmayacak halbuki yavşak.

Hele yakıt cimrisi yazmaz mı. Görsen baksan araba 1 tl/km yakıyor ama yakıt cimrisi. Yazsana oraya yakıt tüketim değerini. Hadi eski arabadır heaaplayamazsın ki her araç kullanıcısı "yav bu düşüş ne kader yakıyor" diye merak etmiştir. En azından 30-40-50 kuruş yakıyor diye yazarsın.
Ama arabada yol bilgisayarı falan her donanım var. Adam yakıt cimrisi yazıyor. Amk bas bi düğmeye yakıt tüketimini al koy oraya l/100km şeklinde. Çok mu zor. Yok ama 50 lira atıp Ümraniyeden Kadıköye gidip gelemez ama yakıt cimrisi. He canım he.

Kazasız yazıyor. Arabaya kafadan girmişler. Motorun anası sikilmiş. Direksiyondan ilerisi komple değişmiş. Adam tampon değişti yazıyor. Çamurluk boyalı yazıyor. Ama kazasız.

Hele bi yürürü iyi muhabbeti var ki efsane. "bastı mı gaza gider mi gider". Ötesinin önemi yok.

Bayandan var bi de. Olum çoğu bayan arabayı düzgün kullanmıyor ki. Bayandan olayını olumlu bir şeymiş gibi yazıyorsun da hatun o debriyajın amınakoymuştur. Bayandan yazan arabayı görmeye gidince hangi bayan kullandı öğrenmek lazım. Hatta sürüş testinde ona sürdürüp yanında izlemek lazım. Arabanın nasıl bir eziyet çektiğini ordan anlamak mümkün.

Bir de alıcı tarafında bir saçmalık var. Her arabaya herhangi bir sebepten dolayı "takla mı attı bu" sorusunu sormak. Arabanın tavanına ağaçtan ayva düşmüş tavanda ufak bi göçük yapmış. Göçük duruyor, tamir ettirmemişsin ama adam takla mı attı diye soruyor. He amk 1.5 tonluk araba ters yattı ama sadece şu çük kadar yer göçtü.
Far değişti desen, kapı kolu değişti desen takla mı attı diye soruyor amk.