bugün

cengizhanı atası sanan çomar

türktür lakin türk veya moğol ne farkeder? bozkırda moğol ve türk kabilelerinin tek bir kaan'ı olurdu. bu kimi zaman moğol kimi zaman türk olmuştur, moğolların yaşadığı bölge bugünkü moğolistanla da sınırlı değildir o zaman. bugünkü izole olmuş moğolistan harici ortaasyadan anadolu'ya kadar bir tek moğol yoksa bu onların yok olmasından öldürülmesinden değil türkleşmiş olmasındandır. ayrıca o zamanlarda türk ve moğol ayrımı da yoktur, kültürler, kan hemen hemen aynıdır, birbiriyle karışmıştır ki bu da ilerleyen yıllarda bu kadar pürüzsüz türkleşmeye neden olmuştur.

çengiz kaan'ın yaptıklarına gelince, türk kaanıdır, yanında milyonlarca türk diz vurmuş ve arap dünyasına gereken cezayı vermişlerdir. o gün çengiz kaan olmasa anadolu ve çevre topraklarda bugünkü türklükten bahsedemezdik, kaldı ki ilk kaşınanlar, ilk hamleyi yapıp çengiz kaan'ı kışkırtamlar harezmlerdir, yoksa çengiz kaan il-hanlığında çok güzel bir düzenle barışı adaleti sağlamış büyük bir liderdi.

dünyanın gelmiş geçmiş en büyük askeri ve hükümdarı olan çengiz kaan'ı türk tarihinden çıkartıp onu türk düşmanı gibi göstermek türklüğe değer vermek değil aşağılık abbasi halifesinin ve arap dünyasının hıncını içinde taşıyıp takiye yapmaktır.