bugün

sözlük yazarlarının söylemek istedikleri

bugün alışveriş için sürekli gittiğim marketin kasasında mağazanın club kartını soran kasiyer hanıma; kartımı kaybettiğimi ve telefon numaramı verebileceğimi söylediğimde kasiyer; 6 nisandan sonra artık bu şekilde alışveriş yapamayacağımı en kısa zamanda yeni kart çıkarmam gerektiğini ve mail adresime gönderdiği linke tıklayarak gerekli güncellemeleri yapmam gerektiğini uzun uzun ve büyük bir ciddiyetle anlattı. Fakat bunu o kadar güzel ve tatlı bir dille anlatıyordu ki; sıradakiler ve benim gibi acelesi olan bir kaç müşteri işimizi gücümüzü, acelemizi unutup pür dikkat, kulak kesildik ve dinledik.

malum mağazanın 40 yaş üstü kadın personel konusunda gözetmiş olduğu pozitif ayrımcılık politikasını duyduğumda; bende büyük bir sempati uyandırmıştı zaten. fakat benim asıl söylemek istediğim ve ben de büyük bir hayranlık uyandıran şey; bu şekilde işi ne olursa olsun büyük bir özen ve ciddiyetle yapan insanlardır efendim. bu kasiyer hanımı ne zaman görsem, yahut ne sorsam daima yüzünde karşısındakine de bulaştırdığı kocaman bir gülümsemeyle ve huzur veren sakin bir ses tonuyla cevap verir.

Evet bazı insanlar bunu nasıl yapıyor bilmiyorum ama yaptıkları şeyi sanki şu hayatta hiçbir dertleri, sorunları yokmuşcasına, yahut yaptıkları iş sanki dünyanın en eğlenceli, sahip olunası en iyi işiymişçesine yapıyor. Ve ben bu insanlara büyük bir hayranlık duyuyorum.

Öyle sanıyorum ki; Mutluluk dışarıda veya ötekinde değil de, içeride, öz'de bir yerde... bulup ortaya çıkarmak ise öz'ü bilmekle, öz'ünü sevmekle alakalı birşey fikrimce.