bugün

lawrence of arabia

Londra'daki amirlerine arapların "bir dizi kıskanç şeyhlikler halinde kalmalarının" daha doğru olduğunu bildiren, "doğu'da ucuz ve hızlı bir zafer kazanabilmemiz için arap yardımı gerekiyordu... savaşı kazandığımız takdirde araplara verilen sözlerin kağıt üzerinde kalacağını biliyordum... şerefli bir danışman olsaydım, adamlarımı memleketlerine gönderir ve böyle şeyler için canlarını tehlikeye atmalarını önlerdim." der mektuplarında.

bir kadınla hiç cinsel ilişki kurmadığını, bunu asla istemediğini tekrarlamış, cinsel birleşmenin "kirli" olduğunu söylemiş. deraa valisi tarafından tutsak alındığında başına geldiğini söylediği şeyi de şöyle anlatmış: "bir zarar göreceğim korkusuyla, ya da daha doğrusu beni çılgına çeviren acılardan beş dakika kurtulabilmek için doğduğumuzda sahip olduğumuz tek şeyi, bedensel bütünlüğü vermeye razı oldum."

buradan da anlaşılacağı üzere başından* kötü şeyler geçmiş bu 006*'nın son on yılı kendini kırbaçlatarak geçmiştir. bir kadınla kirli ilişkilere girmektense, kırbacı tutanın erkek olması şartıyla kırbaçlanmayı haz alma biçimi olarak benimsedi.

casusluk ve seks hayatı ile ilgili bu kadar boşboğaz olması da fazladan merak uyandırıcıdır. en tuhafı da böyle bir adamın, tembellikleriyle tanınan bir sürü arabı müslüman din kardeşlerine karşı kışkırtabilmesidir.

o dönem, o bölgede görev yapan yüzlerce gerçek ingiliz ajanını saklamaya yetecek kadar karizması da yokmuş zira.