bugün

yanık

Ben böyle bir şey izlemedim şimdiye kadar.

Bir adam senaryoyu yazmış. Bir başka adam onu Türkçeye çevirmiş. Bir grup güzel insan oynamış. Kostümler, dekor, müzikler hepsi birbirinden güzel.

Oyun öyle bir çekiyor ki kendine, sanki izlemiyor da yaşıyor hissine kapılıyorsunuz.

Konusundan bahsedecek olursak; Bir kadın; Nevval marvan; 5 yıl boyunca susuyor ve sonra hayatını kaybediyor. Ölmeden önceki son sözü ise "birlikte olduğumuz sürece herşey yolunda". Ardında bıraktığı vasiyetinde ikiz çocukları Simon ve janin'in yerine getirmesini istediği iki isteği var. Kızı janin'den isteği kendisine bıraktığı mektubu babasına vermesi. Oğlu Simon'dan istediği ise kendisine bıraktığı mektubu abisine teslim etmesi. Asıl olaylar zinciri ise; Babalarının hayatta olduğunu ve bir abileri olduğunu vasiyetnameden öğrenen ikizlerin vasiyetnamenin yerine getirilmesi/getirilmemesi esnasında yaşadıkları ile başlıyor.

Tekrara düşeceğim biliyorum ama ben gerçekten şimdiye kadar böyle bir şey okumadım, dinlemedim, izlemedim. Teşekkürler izmir devlet tiyatrosu!

Önemli uyarı: izlerken tutamayacağınız gözyaşlarınız için yanınızda bir paket mendil bulundurmanızda fayda var. Zira insanın içini öyle bir yakıyor ki!