bugün

flatliners

----konusu----
Film oldukça başarılı olan beş tıp öğrencisinin ölüm sonrasındaki yaşamın olup olmadığı öldükten sonra insanların hayata geri gelemedikleri için bu durumu anlatamadıklarını düşündükleri için büyük bir risk alarak sırayla birbirlerinin kalplerini durduracak sonrasında ise tekrar çalıştıracaklardır. Bu şekilde öldükten sonra yaşam olup olmadığını görüp dünyaya geri gelmeyi düşüneceklerdir. Bu işlemi sırayla deneyecek olan öğrenciler diğer tarafta bulunan ölülerin onları farketmelerini sağlayacaklardır.

Filmin başındaki beyaz saçlı başhekim rolündeki Kiefer Sutherland, aslında 90'lardaki orijinal filmin başrolündeki adamın kendisi. Açıkçası ben korku filmi izler gibi hissetmedim. Bilakis hayatımla ilgili birçok şeyi sorgulamama sebep oldu bu film. Ki bence onların da amacı bizi korkutmak falan değil de, düşündürmekti. Bu açıdan bakılınca başarılı buldum. Öyküyü beğendim, ana fikirden etkilendim. Ama sinematografik olarak büyük bir beklenti içine girmeyin. Oyunculuklar temiz ama üstün bir performans göremedim.

--spoiler--
Ölüm sonrası çekilecek çile tamamen kendi vicdanının temizliğinden geçiyor... anlatılan bu filmde. Yani, cennetin de cehennemin de sensin. Buradan ne yaptıysan, orada kendi vicdanınla onun acısını çekersin.
--spoiler--