bugün

öğretmene saygısızlıkta çığır açan liseli videosu

Üzücü bir video. Sussan gönül razı değil, konuşsan çare değil. Kalabalık varsa her zaman sorunlar olacaktır. Ancak genel birkaç konu.

- gördüğüm kadarıyla öğretmen yapılı biri. Koysa öğrenciyi oturtur görünüyor. Ancak dayağa karşıyız diyenler olduğu gibi öğretmen her ne olursa olsun sınıfı yönetmeli diyenler olacaktır. Şimdi burada öğretmen öğrenciye vursa suçlu. Bir de burda bayan bir hoca olsa daha zor bir durum. Bir şekilde bu tarz durumlar halının altına süpürülecektir. Bir sonraki olaya kadar.

- şu an çağdaş eğitim adı altında öğrencilere birçok alan açıldı. Mesela telefon kullanımı. Bildiğim kadarıyla italya'da yasaklandı. Saygısızlık had safhada bir de bunu paylaşıyorlar. Mesela bazı yerlerde öğrencilerin telefonları öğretmenler tarafından alındığında farklı ithamlarla karşılaştıklarını anlatıyorlar. Toplasalar emanetçi gibi oluyoruz, özel hayatın ihlali, toplamasak bunlardan ders işlenmiyor diyorlar. Kıyafet konusunda eleştirenler olmuş. Münazara konusu gibi. Serbest kıyafet olmalı mı olmamalı. Kırmızılı üzerinden serbest kıyafet olmamalı diyenler örnek verecektir.

- meslek lisesi üzerinden eleştiri konusunda. Doğal eleme gibi en sona gidenler olduğu söyleniyor. Ben yazarken yoruldum. Çırak bulamıyoruz diyen ustalar, iş beğenmeyen var diyenler, ara eleman yok diyen patronlar, sıfır çekilen sınavlar, liseli ergen dizileri vs.

- sınıfta kalma, yaptırım vs. bahsedenler var. Hatırlarsanız izmir'de iki öğrenci müdürlerini öldürmüşlerdi. Sebep müdürün öğrencilerini uyarmasıydı. Öğrenciler yine olsa yine yaparız diye açıklama yapıyorlar. Antep'te de bir öğretmen okumaya geçen bir öğrenciyi motive etmek için yanağını sıkmasından dolayı öğrenci velisinin yakınları tarafından ingiliz anahtarıyla komalık oldu. Bu öğrencilere ödül mü ceza mı ne olmalı? Her halükarda birileri kendilerine çekecektir.

- akran zorbalığı konusu. O sınıfta birkaç tane ders işlemek isteyen olsun. Ancak baskın olan bu tipler onları bastıracaktır.

- orta ve alt gelir grubundaki bazı ailelerde maalesef şöyle bir düşünce de var. En azından yeri belli olsun. Belirli bir saate kadar okulda bulunsun. Bazı eğitimciler de bu olaya eğitim bir talep işidir. Bu işi talep etmeyenlere zorla vermeye kalkarsanız bu tarz olaylarla karşılaşabilirsiniz diye belirtiyorlar. Çok uzun bir yazı oldu. Makale yazsak yeridir. Eğitim evde mi okulda mı başlamalı?