bugün

islam

içinde özgürlük barındırmayan, kendi dışında hatta kendi içinde bile kimseye eşitlik vermeyen bir din. islamın küresel bir sorun haline gelmesinin nedeni halen daha içindeki çağ dışı yapıyı dönüştürmemesi ve var olan sisteme adapte olmada diretmesidir. bugün islamın var olduğu yerlerde olan gerici halin sebebi bizzat islamdır. git bu dini 7,8 yy a koy o çağın algısında sırıtmaz fakat bugünün kazanımlarıyla oluşmuş toplum modellerinde sırıtıyor. bugün totaliter bir rejimi artık insanlık kaldırmaz. buna tanrı sözü değip o zamanın arap kabilesinde olan yaşayış biçimini esnete esnete bugüne yorumlamak da zordur. zaten bunu yapmaya çalışanlar da bizzat islamın gelenekçi kanadından darbe yeyip güç kaybediyor.
ayrıca gerçek islam bu değil dediğiniz ne varsa geleneksel islamda bizzat hepsi mevcut. allah ın yasaları dediğiniz şeyler geldiğinde o gerçek islam bu değil dediğiniz şeyi bizzat tatbik etmek için hazır bulunacaksınız.

mesele temelde şudur: tanrı sözü adı altında oluşturulmuş saçmalıklar bugünün kazanımlarıyla çatışıyor ve birileri bunda direnince modern dünya algısıyla islam arasında bir çatışma çıkıyor ve artık gücünü yitirmiş islam dünyası bu vahşi ve yayılmacı tavrını terör örgütlerine devrediyor ve bu da kini oluşturuyor. dinin gerçek yüzünü görenler artık islamla anlaşmanın önünü hepten kapatıyor.

ayrıca din ve inanç özgürlüğü altında içinde kendi dışında kimseye özgürlük ve eşitlik vermeyen hatta gücü ele alınca onları öldürmek için yanıp tutuşan gerici ideolojilere verilmez. o yüzden inanç özgürlüğü inancın veya dinin içeriğinden bağımsız verilemez.
eğer verilirse o vahşiler o özgürlüğü istismar edip gücü ele aldığında ilk başta sizin özgürlüğünüzü yok etmek için harekete geçecektir.