bugün

caner taslaman

Evrim ile alakalı caner taslaman ın iddası emrimin var ya da yok olması değildir. iddası evrim eğer varsa bunun kuran ı kerim ile çelişmesiğini idda eder caner taslaman. Bunu da bir çok ayet ile destekler.

ilk insan konusuna gelince kuran ı kerim ilk insan demez ilk yaratılanlar der. Yani aynı anda birden çok insan ve eşlerinden bahseder.

insanı topraktan yarattığını bir çok yerde söyler yaratıcı eşini de ademi nereden yarattıysak eşini de oradan yarattık der. Yani öyle sol kaburga kemiğinden falan yaratıldı hikaye o işler.

Cennetin kelime anlamı bahçe demektir. Cenne kelimesinden türemiştir. Cenne arapça örtmek yeşillikle örtmek anlamındadır. Allah kitabında sizi bu topraktan yarattım der. Orada bahsi geçen cennet dünya üzerinde bir bahçedir. Eğer dediğiniz gibi olsaydı şöyle bir sıkıntıyla karşılaşırdık, eğer cennet yaratılmış olsaydı orada günah olmayağı vaad ediliyor ama adem günah işliyor. iblis cennete giremez ama burada girmiş ve saptırmış. Cennet ve cehennemin daha yaratılmadığı bir çok ayette haber veriliyor.

Adem in ilk insan ve havva non ondan yaratılması kuran ın bir çok ayetine ters. Ensesti kuran açık bir dille red eder. Orada bahsi geçen birden fazla insandır. Çok açık çoğul ifadeler var. Adem in yaratılan bir gurup insanın ilki olmasında sakınca yok. Ayrıca kuran da havva kelimesi isim olarak hiç geçmez.