bugün

türkiye nin yeniden osmanlı sınırlarına ulaşması

osmanlı derken umarım ilk yıllar kastedilmiyordur. hani o küçücük devlet. neyse ya osmanlının o dönemki sınırlarına ulaşacağımıza inanan bünyelerin sözlükte olması gece gece sözlüğün zeka seviyesi hakkında düşünmeye zorluyor beni.

daha önce de yazmıştım türkiyenin gelişmesi önündeki en büyük engel kaba kuvvetle herşeyin yapılabileceğinin zannedilmesi. bizim ecdadımız yeter, 3 kıtaya hükmeden şanlı geçmişimiz laflarıyla peynir gemisi yürümüyor. artık maymun gözünü açtı. 10 milyonluk yunanistan bize kafa tutuyor kıbrısı vermezsen rüyanda göremezsin diyor avrupayı, 3 milyon ermenistan ermenisi 4 milyon avrupa ve amerika ermenisiyle birleşip türkiye yi maymuna çeviriyor. ermeni tasarılarını meclisten geçirme diye yalvarıyorsun sonra fransaya, abd ye. sonra nutuk atıyor bazıları tükürsek boğulurlar 2 saatte erivandayız, 150 bin ölü verir atinayı da alırız. kusura bakma kardeşim ama nah alırsın! nah aldırırlar. din kardeşimiz araplar furyası var birde hayatında 1 tane arap tanımış bir insan bile arap topraklarından 1 çakıl alamayacağını anlar. israil debeleniyor o teknolojiyle sana mı kalacak dünya. zaten sırplara hiç girmiyorum malum bir millet zamanında osmanlının da ümüğünü fena sıkmışlardı.

çağ diplomasi çağı canlar. öyle boş osmanlının toprağına ulaşırız falan hikayelerini boşuna atmayın. sen bak elindekini koruyabilecekmisin. kürtler aldı malı götürecek yakında senin güneydoğuna 7 düvel kürdistan der olmuş. bu işin dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma kısmı var birde.