akp nin en nefret edilen parti olmasının sebebi

bir çok sebebi vardır tabi ki ama en önemlisi siyasi bir parti olması yatmaktadır.

siyasi bir partiyi bir insan neden sever? tercih yapmaktan bahsetmiyorum. bir rengi seversiniz o renge sahip bir eşya alırsınız bu geçici bir durumdur. ama hiç bir zaman o renk sizin hayatınızı adadığınız, taptığınız bir cisim olmaz.

şöyle düşünün, bir iş yeriniz var ve oraya bir müdür aldınız. işini iyi yapan bir müdür olduğunu düşünün. size para kazandırıyor. işler yolunda herkes memnun. maaşını düzenli olarak veriyorsunuz. bu kişi, işini doğru yapıyor diye daha fazla şey verir misiniz?
mesela, ona karşı tapınma duygusu besler misiniz? onun için hayatınızı sonlandırır mısınız? bunun cevabı tabi ki hayırdır.

bizim üzerimize düşen insani görevimiz; oyumuzu işini yapan kişiye vermek. bu yeterli bir karşılıktır. bunun fazlası saçmalık olur. bundan azı da haksızlık olur. başarıyı alkışlamak, hırsızlığı, adaletsizliği, yuhalamak. ama bunları insan, din, ırk gözetmeden demokratik bir çizgide yapmak.

adil olmak neden önemli? bakın bugün arap/müslüman ülkelerinin hepsi batı adaletine güveniyor. onca laf ettikleri, kafir dedikleri, kötüledikleri batı avrupa adaletine sonsuz güvenleri var. oysa müslümanların kitabı bunların hepsini yüzyıllar öncesinden söylüyordu. peki neden müslümanlar bu duruma düştü? zamanında adalete eğitime yeterli önemli vermedikleri için. oysa kuranı kerim de bile ilk ayet "oku" ile başlamakta. keşke okuduğunu anlayan düşünen kişiler müslümanlar olsaydı da dünyadaki adalet ve dürüstlük müslümanların elinde olsaydı..