bugün

kadınların araba park edememesi

evet kadınlar araba kullanmayı erkekler kadar beceremiyorlar. park etmekte ise zorlanıyorlar. bu benim gözlemimden çok zaten istatistik biliminin de kanıtladığı bir gerçek. tabi bu bir genelleme. çok çok az sayıda da olsa, mükemmel derecede araba kullanmayı bilen kadınlar da yok değil. ancak kadınların büyük bir çoğunluğu araba kullanma konusunda beceriksiz.

peki ama...

hiç aklınıza geldi mi bilmiyorum ancak her şeyin olduğu gibi bununda somut bir sebebi var.

erkekler araba kullanmayı kaç yaşında öğrendiniz? ben 12 yaşında öğrenmeye başladım. 14 yaşında tek başıma sürebiliyordum. 15 yaşında lisede gizlice kaçırmaya başladım. dolayısıyla beceri ve yeteneklerin en gelişmeye başladığı yaşta bunu öğrenmemle bu beceriyi kolayca edindim.

şimdi tekrar soruyorum. 12 yaşında türkiyede kaç tane araba kullanma öğretilen kız vardır? bence hiç yoktur. ağaç yaşken eğilir mantığı çok doğru. dolayısıyla kadınların geç yaşlarda araba kullanmayı öğrenmesi onların bu becerileri geliştirebilmelerinin önündeki en büyük engel. ve bu onların suçu değil.

toplumun erkek çocuklara araba kullanmayı, kavga etmeyi, cinselliği öğrettiği zamanlarda kız çocuklara temizlik yapmayı, yemek yapmayı, hizmet etmeyi öğretiyor olmasıdır tüm bu beceriksizliğin sebebi.

bu sebepten ne kadınlar düzgün araba kullanamadıkları için suçlu, ne de erkekler ev işleri yapamadıkları için suçludur...