bugün

derya büyükuncu

türkiye de hakkında en ufak bilgi sahibi olunmayan bir sporda yıllardır uğraş verdiği halde sürekli eleştirilen sporcudur, halbuki abd bursu alıp yüzmeyi bırakarak kolaya da kaçmamış, sürüyle moronun hakkında yaptığı yorumları da duymazdan gelmeyi başarmıştır.

türkiye de spor denince akla futbol geliyor, halbuki futbol artık sadece para oyunu haline geldi; yüzme en fazla efor sarfedilen spor olmasına rağmen aldığı ödenek futbola yatırılan paranın binde biri bile değil malesef! yüzücülük yapmış olan bilir, normalde ülkede galatasaray ve iyik vardır, bir de son 7-8 senedir tek amacı galatasaray ı geçmek olan fenerbahçe dahil oldu ancak vizyonu galatasaray takımını olduğu gibi transfer etmek ve ukrayna dan yüzücü asimile etmek olduğundan ülke bazında malesef bir gelişim olmadı.

adamı eleştirmeden önce biraz verilen desteği görmek lazım, orada yüzme kültürü olmayan, tek bir branşta ilk sekize giren sporcuya sahip olan ülkeler bile sporcularına antrenöründen psikoloğuna kadar her tür imkanı sağlarken burada cahiller adam senelerdir kendini geliştiremedi diyorlar!

haytında kaç defa havuza girdin derece aldın ulan; belli bir yere kadar hızlı inen dereceler bir yerde tıkanır, bu her sporda böyledir, başlarda gelişim hızlı olur ancak doyum noktasından sonra ekstra çalışmayla uzun vadede küçük değişiklikler elde edebilirsiniz ancak.

o kadar eleştireceğinize gidin günde 11km antrenman yapın, 7 saat havuzda kalın o zaman görürüz sizleri.

adam olimpiyatlara gitmek için eleme barajı bile geçmeyen bir adam; o barajları zaten kendi koyuyor, ülkede neden 30 yaşında yüzücü yok acaba diye bir sorun bakalım kendinize, cevabını bulamayana özelden yardımcı olunur.

günde kmlerce antrenman yapan çocukların iş eğitimi dersine 2 veren dingiller mi utansın, spordan anladıkları havaya kurşun sıkmak olanlar mı utansın bilemedim, daha utanacak çok kişi var!