oy kullanan insan

vatandaşlık hakkı, vatan görevi, vatanın için gibi söylemlerle nasyonelleştirilen, insanın " kölesi " olacağı grubu seçmek için yaptığı eylemdir.

mitingler sosyal anlamda " mastürbasyon ", vaadler ise günlük " kafa yapma malzemesidir ".

oy ile bir düzeni, bir sistemi değiştireceğine inananların temelde bu sosyal tatmine maruz kalmışlardır ve sözde " diğer " tarafa karşı söylenen sözlerin onlardan üstün olduğunu benimsetirler. bu durum insanın yaradılıştan kendisini " tanrı seviyesine çıkartma " durumundan kaynaklanır.

kaynak götüm değil, kaynak alfred adler.

adler, normal insanların da psikolojik nevrozlu insanlar gibi " tanrı " seviyesinde güç peşinde koştuklarını ve temelde yaptığı bütün davranışların bu durumdan kaynaklandığını söylemiş zamanında. bu konu daha detaylandırılabilir fakat şu an konumuz o değil.

" tanrı " gücüne ulaşma fikri politikada her zaman kullanılmıştır. hitler propagandalarının bu kadar tutması temelde insanın bu istencinden kaynaklı.

ve günümüzde oy kullanmak da, aslında ülkenin daha yaşanılabilir hale gelmesi için değil " savunduğu " düşüncenin diğer düşüncelerin önüne geçmesi ve his olarak daha yukarda hissettirmesi. böylece insanlar daha rahat kontrol edilebilir bir hale geliyor ve en boktan durumda bile sakin kalabiliyorlar.

teşekkürler.