bugün

kardeş katli vaciptir

batı ile doğu kavramlarını iyice keskinleştiren ve birbirinden uzaklaştıran durumlardan bir tanesi. bu tür hanedan, saltanat ayak oyunları batıda da oluyor azizim, ama adamlar gizli saklı, ilaçla falan hallediyorlar. sen tutup da cinayetine tanrıyı ortak ediyorsan sende ciddi bir sorun vardır, tanrıda veya saltanatında, imparatorluğunda değil.

denilebilir ki; fatih şöyle iyi padişah, böyle iyi padişah falan filan.. geçelim bunları azizim, fatih senin abin olsa yine böyle düşünecek miydin?

edit: ne o hacım, yine eksiledin, diye başlamak istemiyorum, sadece bu saçmasapan, insanlık dışı durumu beğenen ve takdir edenlere bir dakika için empati kurmaya davet ediyorum. evet, düşün hacım, fatihin kardeşisin, erkeksin, gençsin, güzelsin, vermişler sana bir sancak, yediğin önünde yemediğin arkanda, hatunun da var 15-20 tane, hergün mala vurmaktan avuçların patlamış, nihat gol kralı olmuş, avrupaya falan da girmişiz vesselam, sonra karşına pat diye devasa beş on adam çıkıp seni öldüreceğiz, ferman böyle diyor. hala empati kuramadıysan o devasa adamlara anlatırsın artık fatih şöyle iyi, böyle iyi padişah diye.