bugün

çerkez

son zamanlarda ''türk'' olduklarını unutmaya başlayan toplum.çeşitleri soyları vardır ,en asilleri arasında yer alan ''karaçay''da bunlar arasındadır.
ey çerkez olduğunu söyleyen insan ; görmüyor musun o karaçay'lının asalateini? ,''türk'üm karaçay soyundan'' diyor .bu yüzden mi her yıl toplanırken, toy kurulurken bu nefret ,bu kin ? hangi düğünümüz ,hangi toyumuz olaysız geçiyor?
ey karaçaylı olduğunu söyleyen insan ;görmüyor musun çerkez ,''ben ertuğrulluyum'' diyor ? soyun soya ,boyun boya kızması sinirlenmisi ne ola ki? yedi cihanda nam salmış ''gündüz alp'' beyimizin yurt tutma kaygısı ,çektiği zorluklar bunun için mi ? hiç mi üzülmek yok ?
sadece çerkez olduğunu düşünen insan ;git o zaman kafkasya'ya atalarının topraklarına ,dönme bir daha bu cennet vatanıma .neden geldiğini bilmiyor musun ordan buraya? açmasa kucağını soy kardeşlerin ne yapardın kurtla kuşla cehennem azabında çoluk çocukla ?
unutma yüzyıllar boyu ,kardeşi kardeşe ,soyu soya ,boyu boya kırdırdı bu ''kahpe döllerin soyu'' ,''gelme bu oyuna artık''.