bugün

bitcoin dolandırıcılıktır patlayacak

bilim diyenler oldu, vay arkadaş. hatta şunlarda bilim Litecoin, Peercoin, Namecoin v.b. başına coin koydunuz mu bilimde sıkıntı olmaz.
bizim sözlükte sözlük bitcoin lobisi varmış da haberimiz yokmuş. bu coincilere dikkat edin. götünüzdeki donu size sattırıp o parayı elinizden alan tiplerdir bunlar, videosunu attım yukarıda.

bu öyle bir bilim ki Bitcoin'in ortaya cıkışı ve motivasyonu, elle tutulup, gözle görülmesi, deneyselliği vs ortada yok. bir tane tusubasa vari bir japon abi ortaya çıkarmış, mış mış. başka ? efenim internette değişim aracıymış, mış. iyide kredi kartı ekstrende hala para tutarı yazılıyor. ama bankalar bu coine düşmanmış ! niye düşman peki, kontrol edilemiyormuş para otoritelerince, kim bu otoriteler peki ? MB'ları, devletler... yani diyorki otorite götünle iş yapma. neden insanlık parayı otoriteye teslim etmiştir (bu nokta sabaha kadar tartışılır, çok büyük yanlışlarda vardır ve sistemde ciddi hukuksal sorunlar vardır) çünkü kalpazanlık bir ülkenin ekonomik kanseridir ! diğer taraftan günümüzde ülkeler açısından en tehlikeli boyutu ülke dışına para transferini hiçbir yasal prosedürle karşılaşmadan gerçekleştirme imkanı sunmasıdır. bu ne demek la düşündün mü hiç ? hukukun rafa kalkmasıdır.

bu coin başta sanal para birimi alış veriş ayağına belirli bir sınırla sürüldü piyasaya ok da o günden bugüne sürekli arttı, son olarak aşağı doğru sert düşüşleri var. ve daha kötü olacak buna emin olun çünkü karşılığı yok ! tekrar ediyorum yok !
şöyle bugün 100 tane bitcoin var ve belirli bir karşılık ayrılmış ama bu nasıl oluyorsa (sözde internet üzerindeki parasal işlemlerle) karşılığı artıyor... hülooğğğğğğğğ o zaman bu paradır ! coin'in götünün gılıyık.

piyasa baronları bu tarz hareketleri 80'lerde paravan şirketlerin kağıtlarıyla yaptılar, saadet zincirleriyle yaptılar. dünyada takibi imkansız miktarda dolar var ve bu dolarları, ister kara dolar olsun, ister ak dolar bir noktada piyasasını yapmak istiyorlar.
kim bunlar, bunlar şuan mevcut sistemde var olan ekonominin kanserleri ! hiç bir değer yokturki bir kaç yılda kendini yüzde 10000 yükseltsin ! böyle bir karşılık yok !

Diğer taraftan iyimser bakacak olalım ; Bitcoin henüz bir paranın işlevlerini tam olarak yerine getirmiyor ve bir merkez bankası olmadığı için, para arzını ve miktarını birileri istediği gibi arttıramıyor/azaltamıyor deniyor fakat çıktığından beri artmış ve bir çok altcoin çıkmış ve bunları kontrol edemiyorsun. merkez bankalarının para arzını artırması ve azaltmasını kötü olarak görenler gerizekalıdır ! çok net.
mb olmadığı için bu paracık Sanal cüzdanlarda taşındığından, küçük alışverişlerde rahatça kullanılabiliyor olması kolaylıkmış. ki bu durum henüz yaygında değil. birileri yaygınlaştırmak için götünü yırtıyor o ayrı, ayrıca Hesap birimi olması, alışverişlerde kullanılabiliyor olması, değer saklama aracı olarak kullanılması yanında, bir paraya olan güven; değerinin istikrarlı olmasından gelir bu bitcoinde var mı ? yada olacak mı kesinlikle hayır cevabını verebilirim. nasıl olsun ? nasıl olacak bu güven açıklasınlan biri şuanki bütün yatırımlarımı hemen coine yönelteceğim.
Bitcoin’in güven sürecinden geçmesi ve güven sağlaması bence imkansıza yakın. bunlar her şey mükemmel olacak, bu bilimdir diyenlere cevabım.
son olarak bitcoin denilen zırva dijital ortamda bir çok riskli saldırıya karşı tutarsız bir konumdadır. bunu finans dünyasında yıllardır yazılım geliştiren biri olarak (he he data mining okey tamam) size söyleyebilirim.

edit : okuduğum bölüme göndermeler falan olmuş. evet iktisat bitirdim 4 yıl, ayrıca yazılım mühendisiliği yüksek lisans diplomam var,
üstüne emsipidiyim iyi mi !

he la tamam zengin olacaksın, dünya bu coin sayesinde kurtulacak jp morgan, ben, devletler, mb ları, bankalar, ve para kullanan herkes mal siz saadet zincirci coinciler mükemmelsiniz.