bugün

yazarlar cumhurbaşkanı seçilirse yapacakları

Durun mina koyim, bi de liste yapalim sozlukteki ipneler ne yaparmis.

Zall: en kucuk olayda olay tv'ye cikip program yapardi.
Olur da kriz basariyla savusturulursa ( sozlukteki krizleri yonetemiyo, ulkedeki krizi nasil yonetecekse artik) butun halka smsle arkadaslar duzeldi mesaji atardi.

Hbbia: ulkenin tartismasiz en adonisli dindar reisi olurdu. Eger olur da reisimizi protesto falan edecek olursaniz, "yallah guatemala'ya" diye sizi fircalardi. Senenin 6 ayini kurban bayrami ilan edip, kemalistleri de kurbanlik yapardi. 5 vakit namazini kilmayanlari recm falan yapardi. iran cok guzel, sen de gelsene.

Oytunkaran: bu kardesimiz khklarla ulke icindeki 160 boyundan kisa kizlarin, gece saat 2'den sonra uyumayan kizlarin ve facebooka uye olan kizlarin ugursuzluk getirecegini soylerdi. Ulkede referandum yapilmasina karar verdigi bir konuda oy pusulalarini iki secenek halinde bastirir, her iki secenegi de evet yaptirirdi. Konusmalari da entrylerindeki kelime dagarcigina bakildiginda, bir cumleden uzun olamazdi. Gunun her saati ulusa seslenirdi. Trt'de sirf bir kanali ulusa seslenis icin hazir tutardi. Tipini silktigim liseli.

Kukla: dua edelim de bu ipne cumhurbaskani, basbakan, bakan, mv, belediye baskani, encumen, muhtar, hatta aza falan olamasin. Ortaligin mina koyardi. Ulkede halki 2 ana kategoride toplardi seviselicekler, sevisilmeyecekler seklinde. Torenlerde kendine ayri seremoni yaptirirdi, pipisine ayri. Sirf karisi guzel diye bilmem ney devlet baskanina ziyarete giderdi. Ulkedeki erkekleri vatandasliktan cikartip, bayanlarin yasadigi bir ulke kurmaya calisirdi. Aman aman, israil, amerika, dis mikraklar, faiz lobisi falan duymasin bunlari. Herifi ulke basina getirmek icin ellerinden geleni yaparlar.

Totonok folmondoko boton gomo: suphesiz ki bu abimiz spektekuler olaylara, kreatif yaklasimlar yapip, disa vurumsal betimlemeler belirleyip, ic yuzeysel ve subliminal imgelerle, manipulatif eylemlerini empoze edip, spesifik perpektifiyle, halusinasyonlarin dogmatik sanrilarina, sitayis-i oz benliklerden, icsel disdfghasd. Ben ne anlatiyom mk? Adami anlatayim derken manyak oldum ciktim. Cumhurbaskanligina aday olsun, oy vermeyeni siksinler. Ama davsanlar benim olacak. Sonra reis-i cumhur olup davsanlari vermezsen de hakkinda ipne diye laf cikartirim haberin olsun.

Tengir budun: bak bu ipneyi iyi tanirim. Baskan olurken ne soz verdiyse tutar. Vaatlerini tek tek yerine getirir. Bi keresinde zall'a dmden yuruyecegim, o da karsilik verecek diye laf ettim, bu olmaz oyle sey diye tutturdu. Bunda iddialastik. Dmden yurudum de. Elbette zall da ayni lisanda karsilik verdi, kazandim. iddiamizin odulu de kaybedenin sitripriz yapmasiydi. Tuttu adam sozunu. Belki meyilliydi ama netice de tuttu. Gerci o iddiaya keske girmeseydim. Zall bi suru yurudu. Bikinili fotolar neyim atmalar. Zor kurtuldum vesselam.

Etuuu: takkeli ve bacili mubarek. Ulke icin olmamasini temenni ettigimiz bir baska onemli isim. Geldigi gun ulkeyi salih'e teslim ettik demektir. Kukla baskan dediklerinden. Secim konusmalari falan da hep bir baslikta olur, "benim turbanli bacilarima x yaptilar, x dediler, x oldugu icin onunu kestiler..." bacini yiyem, yapma sunu.

Essy: ulke cografi sinirlardan cikip, masalsi diyarlara yelken acardi. Essy tirsiklar diyarinda, ess ve 7 tirsiklar, essy kisotun tirsik degirmenleri. Surekli hikayeler degisir ama kahramanlar degismez. Oyle savasmis, seksmis, paraymis, toprakmis kimsenin skinde olmaz. Aslolan tirsik, gerisi tiri viri.

Pillars of creation: benden hicbir skim olmaz. Milleti yazdik, kendimizi de yazalim die seyttim.

Jimmy tudeski: troll cb olur mu demeyin. Troll yetkili olur da troll cb olmaz mi? Gece gunduz tvlerde neyim absurt tartismalara girerdi. Ona buna koyun, kemalist, ulkucu comari vs derdi. Cok fazla atarlaninca da anani al da git falan derdi.

Moonlight sonata: bi tane daha modu alalim bu listeye. Olom su adama soyleyin lan, insanlar bere takmadan da yasiyabiliyo. Sapka kanununu kaldirip, bere kanunu cikartirdi adam. Bere takmayanlara da tek ayak ustunde durma cezasi falan verirdi. Daha da ileri gidemezdi. Kiyamazdi lan bize. Neyse burdan dogum gununu kutlayalim tekrar.